Citeşte şi: Un stat UE impune carantina la intrare în ţară, cu excepţia celor vaccinaţi anti-Covid
Matthew W., în vârstă de 45 de ani, asistent medical la două spitale locale diferite, a declarat într-o postare pe Facebook pe 18 decembrie că a primit vaccinul Pfizer, spunând afiliatului ABC News că l-a durut braţul o zi, dar că nu a suferit alte efecte secundare.
Șase zile mai târziu, în ajunul Crăciunului, s-a îmbolnăvit după ce a lucrat într-un schimb în unitatea COVID-19, se adaugă în raport. A avut frisoane și mai târziu a simţit dureri musculare și oboseală.
S-a dus la un loc de testare a spitalului și a dat rezultate pozitive pentru COVID-19 a doua zi după Crăciun, se arată în raport.
Christian Ramers, specialist în boli infecțioase la Family Health Centers din San Diego, a declarat filialei ABC News că acest scenariu nu a fost neașteptat.
„Știm din studiile clinice privind vaccinul că va dura aproximativ 10-14 zile până când veți începe să dezvoltați protecție împotriva virusului”, a spus Ramers.
„Această primă doză credem că vă oferă undeva în jur de 50% și aveți nevoie de a doua doză pentru a ajunge până la 95%”, a adăugat Ramers.
Citeşte şi: Francezii, printre cei mai reticenţi cetăţeni din lume la propunerea vaccinării anti-COVID (studiu)
Nu este primul caz de acest fel.
O asistentă medicală din Spania a fost testată pozitiv la infecția cu noul coronavirus la 24 de ore după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer / BioNTech. În cazul ei, specialiştii au spus că este posibil ca femeia să se fi infectat deja cu 1-2 zile înainte de imunizare. Adică, când a fost vaccinată, ea era deja infectată cu COVID, iar vaccinul (care este preventiv) nu poate face nimic odată ce persoana s-a infectat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News