Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un alt oraș italian introduce taxă pentru turiști, la fel ca Veneția 
WhatsApp
Chioggia a decis să implementeze o taxă de 5 euro pentru accesul vehiculelor în centrul istoric, pe modelul Veneției, care însă taxează și oamenii fără mașini. 
Taxă de 2.000 de euro pentru străinii din Italia (Foto: Unsplash)

Acestă măsură a provocat nemulțumiri în rândul administratorilor de pensiuni. Totuși, primarul a promis că va elimina această regulă.

Detalii despre noua regulă

Pe 18 iunie, Consiliul Local a adoptat o rezoluție care include o serie de excepții și scutiri de la regulile zonei cu trafic limitat (ZTL). Deși aceste reguli sunt în faza experimentală până pe 15 septembrie, camerele de supraveghere sunt funcționale, dar fără a se aplica amenzi. 

Taxa de 5 euro în Chioggia

Cea mai controversată regulă este taxa de 5 euro pentru fiecare vehicul care intră în ZTL pentru încărcare sau descărcare, și accesul la spațiile de cazare. În Chioggia, timpul de acces este limitat la o jumătate de oră, comparativ cu Veneția, unde nu există o astfel de limită.

Obligațiile turiștilor și administratorilor de pensiuni

Administratorii trebuie să comunice în avans numărul de înmatriculare al vehiculului, documentul de înmatriculare, perioada de ședere și o autocertificare a deținerii cerințelor necesare. Silvia Vianello, președinta asociației Vacanze in Calle, a declarat că această taxă este o povară suplimentară pentru turiști și o complicație birocratică inutilă.

Nu este prima dată când administratorii de pensiuni intră în conflict cu administrația locală. Între noiembrie și februarie, taxa turistică a fost majorată de la 1 la 2 euro pe zi de persoană, dar a fost ulterior redusă la 1,50 euro în urma protestelor.

Consecințele noii reguli

 

Anterior, accesul vehiculelor turistice în centrul istoric era gratuit și se putea încărca sau descărca bagajele timp de o oră. Acum, pe lângă taxa de 5 euro, turiștii trebuie să furnizeze o serie de informații care pot fi dificil de obținut, mai ales pentru cei care sosesc cu avionul sau vaporul și închiriază mașini.

În afara aspectelor birocratice, problema economică rămâne importantă, "penalizând" clienții structurilor turistice. Chiar dacă ZTL-ul experimental nu aplică amenzi până pe 15 septembrie, hotărârea consiliului este deja în vigoare. Astfel, un polițist local poate amenda un turist. 

De asemenea, Silvia Vianello a subliniat că aceste taxe de 5 euro sunt considerate inutile și par a fi doar o modalitate de a crește veniturile, complicând în același timp situația turiștilor și administratorilor de pensiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel