Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele detalii despre starea lui Florin Piersic. Medicii: „Pacientul are o infecție generalizată în sânge”
WhatsApp
Medicii care l-au îngrijit pe cunoscutul actor Florin Piersic la Institutul Inimii din Cluj Napoca au dezvăluit detalii despre starea sa de sănătate.
Florin Piersic, vizită surpriză din partea lui Marcel Ciolacu și a lui Alexandru Rafila. „Actorul e bine și va începe de luni recuperarea” / Sursa foto: Facebook Florin Piersic

Potrivit declarațiilor medicilor, starea de sănătate a lui Florin Piersic a fost inițial evaluată ca fiind într-o continuă și lentă îmbunătățire. Cu toate acestea, au transmis că infecția care inițial era localizată la nivelul genunchiului și a fost tratată la Spitalul Militar, s-a extins la nivelul inimii, necesitând o reevaluare și intervenție.

 

Starea de sănătate a lui Florin Piersic a fost monitorizată atent

 

Unul dintre medicii implicați în tratamentul actorului a explicat că acesta a prezentat dureri la nivelul genunchiului și febră acasă, fiind ulterior adus de urgență la Spitalul Militar pentru tratament. Cu toate că inițial nu s-a impus o intervenție chirurgicală imediată, situația a fost monitorizată atent, iar după o perioadă de administrare a antibioticelor, a fost planificată extragerea sondelor din inimă.

Evoluția lent favorabilă a stării sale de sănătate a fost confirmată de mai mulți specialiști. Chiar și în lipsa unei intervenții chirurgicale imediate, tratamentul cu antibiotice a dus la o îmbunătățire a stării generale a lui Florin Piersic.

„Totuși, la un moment dat, am știut că va fi nevoie de extragerea sondelor (de la stimulatorul cardiac, n.red.), astfel încât am așteptat ca domnul conferențiar care face această manoperă la noi în institut să vină din concediu și să efectueze această manoperă. Deci nu a fost vorba despre o întârziere pentru că nu se putea face această procedură de către altcineva, ci pur și simplu despre faptul că a fost mai bine să se facă o încărcare cu antibiotice, și o îmbunătățirea a stării lui generale, pentru ca mai apoi manopera să se efectueze în condiții de siguranță”, mai spune medicul conform Antena 3 CNN.

 

”Pacient cu septicemie, cu o infecție generalizată în sânge”

 

”Situația era a unui pacient cu septicemie, cu o infecție generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularități, și anume două zone protetice: proteză de genunchi și material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină faptul că materialele proteice nu se pot apăra împotriva infecțiilor”, a declarat și medicul care l-a operat pe marele actor.

Urmează să se stabilească un plan de tratament pe termen lung pentru a asigura o recuperare completă și stabilă a lui Florin Piersic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel