Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina. Nouă persoane și-au pierdut viața în flăcări, în timp ce încearcau să își încălzească locuințele după atacurile rusești
WhatsApp
Serviciul de stat pentru situații de urgență din Ucraina a declarat miercuri că nouă persoane au fost ucise în incendii în ultimele 24 de ore, deoarece oamenii au încălcat regulile de siguranță încercând să își încălzească locuințele în urma atacurilor rusești asupra instalațiilor electrice.
Ucraina. Nouă persoane și-au pierdut viața în flăcări, în timp ce încearcau să își încălzească locuințele după atacurile rusești / Foto: Unsplash

Numărul de incendii a crescut, a spus acesta, ucrainenii recurgând din ce în ce mai mult la utilizarea generatoarelor de urgență, a lumânărilor și a buteliilor de gaz în casele lor din cauza întreruperilor de energie electrică.

"Numai în ultima zi au avut loc 131 de incendii în Ucraina, dintre care 106 în sectorul rezidențial. Nouă persoane au murit, iar opt au fost rănite", se arată în comunicat.

"Generatoare pe balcoane, butelii de gaz în apartamente, lumânări aprinse... Din cauza încălcării normelor de siguranță la incendiu, a utilizării de produse necertificate pentru încălzire și gătit, incidentele de incendii și explozii în clădiri înalte și private au devenit mai frecvente."

 

Ucraina se luptă să restabilească alimentarea completă cu energie electrică

 

Declarația îi îndeamnă pe ucraineni să aibă mai multă grijă în casele lor și să le explice copiilor riscurile de incendiu.

Ucraina încă se luptă să restabilească alimentarea completă cu energie electrică la o săptămână după loviturile cu rachete rusești care au avariat instalații energetice din întreaga țară.

Operatorul rețelei naționale de energie electrică Ukrenegro a declarat că deficitul de electricitate a scăzut ușor de la 30% marți dimineață la 27% miercuri dimineață.

Consumul de energie a crescut pe măsură ce se instalează iarna. Meteorologii au anunțat că temperatura în capitala Kiev va scădea la -6 grade Celsius (21 de grade Fahrenheit) peste noapte și că în curând va scădea și mai mult, conform Reuters.

 

Ucraina are nevoie de lumină. Door County Candle vrea să ajute

 

În contextul întreruperilor de energie electrică din Ucraina, oamenii pot plăti pentru trimiterea unei lumânări de staniol pentru Ucraina sau pot primi una donată la achiziționarea uneia dintre lumânările pentru Ucraina ale companiei.

În ultimele nouă luni, Door County Candle Co. a trimis fonduri pentru ajutorarea persoanelor din Ucraina, țară devastată de război.

Acum, producătorul de lumânări cu sediul în Sturgeon Bay face mai mult pentru poporul ucrainean. Le trimite și lumină. Lumină de care au nevoie disperată, având în vedere că în toată țara au loc pene de curent și se instalează iarna.

Noua sa inițiativă, numită Tin Candles for Ukraine (Lumânări de staniol pentru Ucraina), cere publicului să ajute la donarea a câteva mii de lumânări, învelite într-o bază de staniol, ucrainenilor care nu au curent electric pentru a se lumina. Efortul vine după ce, de la sfârșitul lunii februarie, la câteva zile după ce Ucraina a fost invadată de Rusia, la câteva zile după ce aceasta a fost invadată de Rusia, s-a strâns peste 800.000 de dolari pentru ajutor de urgență în această țară.

"Această lumânare care schimbă vieți nu numai că va oferi o sursă de lumină familiilor din Ucraina, dar va fi, de asemenea, un semn de speranță pentru zilele mai luminoase care vor veni", a declarat Christiana Gorchynsky Trapani, proprietară a Door County Candle și o a doua generație, 100% ucraineano-americană, într-un e-mail, conform Green Bay Press Gazette.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel