Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turiști suedezi, prima dată în România: „Nu pot să cred că Brașov și București sunt în aceeași țară!“. Micii cu muștar i-au dat pe spate
WhatsApp
Oskar și Dan, doi suedezi care au un vlog de călătorii, au ajuns pentru prima dată în România în urmă cu o săptămână. Printre lucrurile care i-au surprins a fost diferența mare dintre orașele Brașov și București, grandoarea palatului Parlamentului, dar și gustul micilor...vegetarieni.

Turiștii suedezi au vrut să guste preparate tradiționale, așa cum fac în fiecare destinație vizitată, doar că în România li s-au recomandat micii. Singura problemă este că cei doi tineri sunt vegani, astfel că au fost nevoiți să găsească un restaurant din București care face acest preparat fără carne

Au luat prânzul la un restaurant vegan din București și caută pe Google preparate tradiționale românești. S-au oprit la mici, însă au avut probleme cu pronunția. Prima dată au cerut ”michi”, apoi ”miși”, până să ajungă la ”mici”. Într-un final au comandat burgeri și mici vegani, cei din urmă fiind, evident, însoțiți de muștar. ”Cu muștar, interesant. Doamne, e așa bun, are gust de carne pe grătar, o aromă foarte bună, puțin afumat, condimente, mmm”, spune unul dintre suedezi în timp ce mănâncă.

Turiști suedezi, prima dată în România: Micii cu muștar i-au dat pe spate

 

Cei doi și-au continuat călătoria în Capitala României. Au început din Centrul Vechi, spunând că nu le vine să creadă că Brașov și București sunt în aceeași țară, cei doi vizitând și ținutul Contelui Dracula cu câteva zile în urmă, potrivit Ziare.com.

Au fost surprinși că în centrul vechi al capitalei există foarte multe „cluburi unde este permis exclusiv accesul bărbaților“. Nu a fost genul de atracție pe care să o bifeze.

2. -imagine fara descriere- (mici-suedezi.png)

Cei doi ajung în zona fântânilor din Piața Unirii, spunând că este foarte vizibil că România a fost o țară comunistă și că toate țările care au trecut prin acest regim au:

* O fântână gigantică

* Un bulevard gigantic care duce la fântâna gigantică

* O clădire impozantă la sfârșitul bulevardului (Casa Poporului)

* Clădiri dărăpănate în jur

* Reclame uriașe ale brandurilor internaționale pe acele clădiri

„Nu pot să cred că Brașov și București sunt în aceeași țară!“

 

Cu toate acestea, admit că fântânile din Piața Unirii sunt ”impresionante”. În plus, despre Palatul Parlamentului au spus că arată ”ca un hotel de lux” și că nu au văzut asta în nicio altă țară și că regretă că nu pot intra să îl viziteze.

”Nu cred că am fost în nicio altă țară în care care are atât de multe steaguri cu tricolorul ca România”, mai spun cei doi, impresionați de numărul drapelelor românești și ale Uniunii Europene arborate. 

De asemenea au apreciat că au văzut la tot pasul oameni care, încerând să facă față caniculei, își făceau vânt cu evantaie și se ștergeau cu șervețele umede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel