Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turist olandez, complet uimit că au dispărut mașinile și oamenii se plimbă nestingheriţi pe Calea Victoriei din București - VIDEO
WhatsApp
Un celebru vlogger de turism olandez a fost complet surprins în momentul în care a ieșit din hotelul său și a observat că pe Calea Victoriei nu mai circulă deloc mașini, ci... oameni. 
Turistul olandez a fost uimit de proiectul "Străzi Deschise" (Foto: TikTok)

Programul "Străzi Deschise" din Capitală a debutat în acest weekend, atrăgând un număr impresionant de localnici și turiști care au luat cu asalt Calea Victoriei. Redeschiderea acesteia pentru pietoni a adus o mulțime de oameni care au profitat de vremea frumoasă pentru a se bucura de plimbări liniștite și relaxante, alături de o oprire la terasele și cafenelele din zonă.

Evenimentul a captat atenția și a unui turist olandez, Tom, care s-a declarat uimit de agitația și viața de pe străzile Bucureștiului în timpul programului "Străzi Deschise".

"Tocmai ce am ieșit din hotel și sunt șocat. Ce se întâmplă pe străzile Bucureștiului? Este sâmbătă, iar străzile sunt închise traficului până la 10 seara și asta pentru că este vară, este o vreme caldă. Este aglomerat, sunt cozi lungi pentru înghețată, pizza este foarte populară, terasele sunt pline. Baruri trendy. Oamenii din București pur și simplu își trăiesc viața la maximum", a afirmat el într-un clip publicat pe TikTok, care a strâns peste 16.000 de aprecieri, mii de comentarii și peste 270.000 de vizualizări.

VIDEO

 

@traveltomtom Streets closed ❌ off for traffic until 10pm? Only in Bucharest! ???????? In front of the Radisson Blu Hotel in central Bucharest they apparently close off the streets all summer long from 10am to 10pm on Saturdays and on Sundays! Amazing street vibes and therefore definitely one of the best places to visit in Bucharest on the weekends ! #bucuresti #romania ♬ original sound - Traveltomtom

Proiectul "Străzi Deschise" continuă și în 2024, în perioada aprilie - octombrie

 

În perioada 6 aprilie - 13 octombrie 2024, va avea loc evenimentul "Străzi Deschise, București - Promenadă Urbană", care a fost vizitat anul trecut de peste un milion de participanți. Pe parcursul celor 7 luni, în diverse puncte centrale și în cartierele Bucureștiului vor avea loc diverse momente artistice sau activități sportive în zonele temporar pietonale create special.

Această manifestare va include spectacole de teatru, demonstrații de dans, concerte stradale live, ateliere de creație pentru copii, expoziții, activități sportive și zone de joacă, organizate de instituțiile culturale ale orașului. În primul weekend, 6-7 aprilie 2024, Calea Victoriei va fi închisă traficului între orele 10.00 și 22.00, pe segmentul de la Piața Victoriei până la intersecția cu str. Gheorghe Manu și pe segmentul de pe Bulevardul Dacia până la Splaiul Independenței, fără a afecta intersecțiile.

Locuitorii Capitalei sunt invitați să redescopere frumusețea și diversitatea arhitecturală a Bucureștiului pe Calea Victoriei și să se bucure de momentele artistice programate începând cu ora 17.00 pe traseul pietonal. Pentru a facilita participarea, traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără a afecta călătorii.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul "Străzi Deschise, București - Promenadă Urbană", traficul rutier pe Calea Victoriei va fi reluat pe timp de noapte până dimineața (sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23.00 până la ora 9.00. În plus, pistele de biciclete de pe arterele închise traficului rutier vor fi și ele temporar închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel