Raportul de activitate, postat pe site-ul Ministerului Justiţiei, are 105 pagini şi este împărţit în şase secţiuni.
Prima secţiune, intitulată "Justiţia mai aproape de cetăţean", se referă, printre altele, la facilitarea accesului la justiţie şi infrastructura sistemului judiciar.
"Obiectivul general urmărit în activitatea de dezvoltare a infrastructurii sistemului judiciar îl reprezintă consolidarea capacităţii administrative a instanţelor de judecată şi facilitarea accesului la justiţie", se arată în document.
În secţiunea intitulată "O justiţie europeană", ministrul vorbeşte despre cooperarea juridică internaţională, inclusiv în privinţa drepturilor omului.
Alte secţiuni sunt dedicate rolului Ministerului Justiţiei în procesul de elaborare a actelor normative, relaţiei cu profesiile liberale şi eficientizării activităţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
"În perioada 23 februarie 2017 - 23 aprilie 2019 au fost avizate 4.023 de proiecte de acte normative (387 de legi, 753 de ordonanţe, 2.877 de hotărâri ale Guvernului şi şase memorandumuri", precizează Tudorel Toader.
Ultima secţiune a raportului de activitate este intitulată "Transparenţa instituţională şi relaţia cu comunitatea".
Raportul mai conţine o anexă în care sunt prezentate investiţiile realizate la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Pe site-ul Ministerului Justiţiei a fost publicat şi un document în care este sintetizată contribuţia instituţiei la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care o desemnează interimar pe Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al Justiţiei, precum şi pe cel prin care ia act de demisia lui Tudorel Toader de la MJ.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News