Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tudor Pendiuc (PSD) și fiica sa, prezentatoarea TVR Ema Pendiuc, condamnați la închisoare pentru fapte de corupție. Prejudiciu imens
WhatsApp
Fostul primar al orașului Pitești, Tudor Pendiuc, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru fapte de corupție în dosarul "Publitrans". Decizia a fost dată de Tribunalul București și nu este definitivă.

În același dosar, fiica fostului edil, Emanuela-Elena Pendiuc - prezentatoare  și realizatoare de emisiuni la TVR - a fost condamnată la 5 ani de închisoare. Instanța a confiscat de la Emanuela Ema Pendiuc apartamentul care ar fi fost primit mită de Tudor Pendiuc.

E vorba despre un caz care se află pe rolul instanțelor de aproape cinci ani, din martie 2015. Unul dintre cei mai longevivi politicieni români după Revoluția din 1989, Tudor Pendiuc, a fost primar al orașului Pitești timp de 6 mandate, din 1992 până în 2016.

Tribunalul București a dat pedepse grele în cazul unor afaceriști și directori din cadrul Publitrans 2000. Alte 3 persoane judecate în acest caz au fost condamnate la amenzi penale cu sume între 9.600 de lei și 30.000 de lei. Tribunalul a încetat procesul în cazul lui Constantin Ion, fost consilier al lui Tudor Pendiuc, decedat în timpul procesului.

Prejudiciu de milioane de euro


E vorba despre un caz care se află pe rolul instanțelor de aproape cinci ani, din martie 2015. Unul dintre cei mai longevivi politicieni români după Revoluția din 1989, Tudor Pendiuc, a fost primar al orașului Pitești timp de 6 mandate, din 1992 până în 2016. În acest dosar, Pendiuc este acuzat că a făcut demersuri cu încălcarea prevederilor legale că să fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere în participațiune între firma municipalității, S.C. Publitrans 2000 S.A., și societățile private CNCD SĂ și SC Girexim Universal SĂ, în folosul ultimelor două firme. 

Fostul edil, afaceriștii și directorii din Primărie care au fost găsiți vinovați în acest caz trebuie să plătească către Consiliul Local al Municipiului Pitești prejudiciul din acest caz, suma de 23.013.099,65 lei. Conform anchetatorilor, în acest dosar bugetul orașului Pitești a fost prejudiciat cu suma de 28.556.450,65 lei (peste 6,3 milioane de euro), suma cu care instituția publică s-a constituit parte civilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel