Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trucuri prin care poți scăpa de mirosul de pește din casă
WhatsApp
Cu siguranță mulți dintre noi ne-am confruntat cu problema mirosului persistent de pește după ce l-am gătit. Iată câteva trucuri simple la care puteți apela pentru a găti pește și fără să fiți nevoiți să țineți geamul ore întregi. 

Mirosul lăsat de pește după gătit reprezintă o problemă pentru multe dintre gospodine. Aflăți câteva trucuri simple prin care puteți scăpa de mirosul neplăcut folosind câteva ingrediente banale pe care sigur le aveți în bucătărie. 

Metoda oțetului

Oțetul alb este unul dintre acele super-ingrediente care poate fi folosit pentru mai multe probleme casnice. Poate elimina apa dură, poate dezinfecta suprafețe și da, poate ajuta casa să nu mai miroasă a pește. Oțetul este foarte acid, așa că eliberându-l în aer, este capabil să neutralizeze particulele alcaline purtătoare de miros. 

Pentru a oferi casei dvs. un miros plăcut, în momentul în care prăjiți pește, sau chiar și după ce ați terminat de gătit, fierbeți într-o oală oțet în care să adăugați câteva batoane de scroțișoară. Atât oțetul, cât și scorțișoara, elimină mirosurile neplăcute. 

Rondele de cartofi

O altă metodă care previne răspândirea mirosului specific este să puneți în tigaia de prăjit, alături de pește, și rondele de cartofi cruzi. Acestea se vor schimba la nevoie cu alte rondele.

Peștele prăjit în hârtie de copt

Multe gospodine se folosesc de această metodă inedită de a prăji peștele. Prin acoperirea peștelui, mirosul nu este atât de puternic. Pregătiți tigaia în care urmează să prăjiți peștele, adăugând un strat de hârtie de copt. Încingeți uleiul în tigaie și așteaptăți să se încălzească. Plasați peștele în tigaie și acoperăți-l cu o altă foaie de hârtie de copt, perforată cu o scobitoare. Asigurăți-vă că hârtia de copt este bine fixată pe marginile tigăii. Gatitul se realizează pe ambele părți, în total 5-6 minute. După ce preparatul este gata, înlăturăți hârtia de copt și, după răcire, puteți să vă bucurați de pește, completându-l cu lămâie, mujdei sau o gustare de orez.

Indiferent de orice metodă pe care o veți pune în aplicare, aveți grijă să cumpărați doar pește proaspăt și să țineți constant geamul deschis în timpul gătirii. Prospețimea produsului poate influența mirosul neplăcut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel