Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trucuri pentru gestionarea somnolenței în timpul zilei la locul de muncă. Cum să fii mai productiv
WhatsApp
Dacă muncești de acasă, ți se poate întâmpla cu siguranță să fii puțin somnoros. Iată câteva trucuri prin care să gestionați somnolența diurnă la locul de muncă.
Trucuri pentru gestionarea somnolenței în timpul zilei la locul de muncă. Cum să fii mai productiv

A fi obosit la locul de muncă poate avea consecințe semnificative. S-ar putea să nu respectați termenele limită sau să rămâneți în urmă cu volumul de muncă. Dacă acest lucru devine un tipar, slujba ta ar putea fi în pericol.

Tratarea cauzei care stă la baza somnolenței diurne - cum ar fi apneea de somn - poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de energie și la stimularea funcției cognitive. Dar chiar dacă luați măsuri pentru a vă simți mai bine, este posibil ca somnolența diurnă să nu se amelioreze peste noapte. 

Află cum poți să capeți energie instant!

 

1. O doză de cofeină - mereu îți dă energie la locul de muncă

 

Dacă vă simțiți leneș la serviciu, o cafea ar putea fi impulsul de energie de care aveți nevoie pentru a vă face treaba.

Cofeina este un stimulent, ceea ce înseamnă că mărește activitatea în creier și în sistemul nervos. Aceasta vă poate îmbunătăți capacitatea de gândire și performanța mentală și vă poate ajuta să luptați împotriva somnolenței. Mergeți în sala de pauză pentru o cafea sau faceți o scurtă plimbare până la o cafenea locală.

Aveți grijă să nu exagerați. Consumul prea mare de cofeină vă poate suprastimula și vă poate face nervos, lucru care vă poate afecta nivelul de productivitate.

 

2. Un pui de somn te poate face mai productiv

 

Uneori, a dormi puțin este singura modalitate de a trece peste somnolența din timpul zilei. Dacă trebuie să închideți ochii, strecurați un pui de somn rapid în pauza de prânz.

Dacă aveți propriul birou, închideți ușa și așezați capul pe birou. Sau stați în mașină și înclinați scaunul. Un pui de somn de 15 sau 30 de minute v-ar putea oferi suficientă energie pentru a vă permite să vă odihniți pe parcursul zilei. Nu uitați să vă setați ceasul deșteptător, altfel s-ar putea să dormiți prea mult!

 

3. Ridică-te de la birou

 

Statul într-un singur loc prea mult timp poate agrava somnolența diurnă. Ridicându-te periodic de la biroul de lucru și plimbându-te, îți pune sângele în mișcare. De asemenea, te poate ajuta să rămâi treaz și să te concentrezi asupra muncii tale.

De acord, probabil că nu puteți sta departe de birou prea mult timp. S-ar putea să trebuiască să fiți creativ și să vă mișcați într-un spațiu mic. Poate să vă agitați sau să vă scuturați piciorul în timp ce stați pe scaun. Dacă aveți propriul birou, mergeți prin cameră în timp ce vorbiți la telefon.

 

4. Ascultați muzică energică

 

Dacă ești somnoroasă la serviciu, faptul că trebuie să îți faci treaba în liniște poate fi un chin. Este posibil să aveți impresia că veți adormi în orice moment. Pentru a-ți trezi creierul, ascultă muzică.

Verifică mai întâi cu angajatorul dumneavoastră pentru a obține permisiunea. Șeful ar putea fi de acord să ascultați muzică, atâta timp cât nu vă afectează productivitatea. Dacă muncești de acasă cu atât mai bine! De asemenea, puteți porni un radio, cereți permisiunea de a asculta muzică prin căști - cu cât muzica este mai optimistă, cu atât mai bine.

 

5. Mănâncă ceva sănătos, s-ar putea ca foame să te facă și mai obosit

 

Dacă vă confruntați cu somnolență diurnă frecventă, un prânz copios ar putea agrava situația. Faceți tot posibilul să stați departe de gustări zaharoase, sucuri sau carbohidrați precum pâinea albă și pastele albe.

Mâncați un prânz ușor pentru a vă menține energia. Vreți să vă simțiți satisfăcută, dar nu îndopată. În timp ce vă împachetați prânzul, alegeți surse de energie mai sănătoase. Acestea includ ouă fierte, pui, fructe de pădure, nuci, legume și cereale integrale.

 

6. Păstrați-vă spațiul de lucru luminos

 

Dacă aveți norocul să lucrați într-un spațiu cu ferestre, deschideți jaluzelele și lăsați să intre lumina naturală. Lumina soarelui poate crește vigilența și energia.

Dacă nu aveți o fereastră în apropierea spațiului de lucru, aprinde o veioză și poziționați-o lângă biroul dumneavoastră. Aceasta emite un nivel scăzut de lumină UV și ajută la reglarea ciclului de trezire, astfel încât să vă simțiți mai puțin somnoros.

 

7. Stropește-te cu apă rece pe față

 

Dacă te chinui să rămâi treaz la serviciu, du-te la baie și stropește-ți fața cu apă rece. Acest truc rapid și simplu te poate reenergiza și îți poate oferi un stimulent de care ai mare nevoie.

Ieșiți afară după ce vă stropiți fața dacă este o zi cu vânt. Aerul rece pe față vă poate crește vigilența.

 

8. Porniți un ventilator

 

Este posibil să vrei să investești într-un ventilator pentru spațiul de birou dacă te confrunți cu somnolență în timpul zilei.

Când te simți somnoros, îndreaptă ventilatorul în direcția ta și pornește-l la maximum. La fel ca briza naturală de afară, aerul rece al ventilatorului îți poate crește vigilența.

 

9. Stai ocupat

 

Somnolența din timpul zilei poate fi intensificată de prea mult timp de odihnă. În funcție de natura locului de muncă, este posibil să aveți perioade în care aveți mai puține responsabilități.

Fără prea multe de făcut, puteți începe să vă simțiți și mai obosit. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel