Cele trei tipuri principale de murdărie: Una dintre cele mai frecvente probleme este calcarul, care se acumulează rapid pe suprafața vasului. Viteza de creștere depinde de compoziția apei de la robinet. În cea mai mare parte a Rusiei, este dură și conține o mulțime de impurități minerale. Acestea se depun pe suprafață mai întâi sub formă de cristale mici și discrete, iar apoi sub formă de masă cenușie-maronie.
A doua problemă este rugina: Aceasta este adesea cauzată de țevile vechi. Adevărul este că, în urmă cu câteva decenii, utilitățile erau realizate din țevi metalice negalvanizate. De-a lungul anilor, acestea au devenit ruginite pe interior. Prin urmare, pe suprafața instalațiilor sanitare apar dungi maro.
Rugina poate apărea și din alte motive. De exemplu, o cisternă care prezintă scurgeri sau prea mult fier în apa de la robinet. În orice caz, pe vas vor apărea pete de rugină sau pete de culoare brun-roșiatică.
Ultimul tip de impuritate este piatra cauzată de depunerile de urină. Seamănă cu calcarul, dar culoarea sa este mai închisă, mai degrabă maro. Se formează în mod similar cu placa bacteriană, dar din minerale conținute în urina umană. Dacă nu se spală sau dacă instalația sanitară nu este folosită cu atenție, cristalele de pietre de urină se depun treptat la suprafață. În timp, se formează o incrustație întunecată și densă.
1. Curățarea cu pulbere de muștar
Procedeți după cum urmează. Se iau câte două linguri de acid citric și praf de muștar, se adaugă patru linguri de amidon. Se amestecă totul bine. Se toarnă suficientă apă pentru a face un terci. Umeziți castronul pentru ca amestecul să se lipească. Aplicați pulberea, distribuind-o uniform pe toată suprafața. Frecați în zonele cele mai murdare. Se lasă la înmuiat timp de o oră și jumătate și se clătește.
2. Soluție de oțet și bicarbonat de sodiu
Remediile casnice pot ajuta și ele cu murdăria. Nu este nimic complicat în ceea ce privește curățarea cu ele. Începeți prin a umezi instalația sanitară. Se presară bicarbonat de sodiu în mod egal pe toată suprafața. În zonele cele mai murdare, frecați pulberea umedă pentru a o introduce în acumulări. Se lasă la înmuiat timp de aproximativ o jumătate de oră. Turnați oțet sau bicarbonat de sodiu diluat într-o sticlă cu pulverizator și stropiți abundent. Acest lucru va declanșa o reacție de descompunere a murdăriei. O puteți "ajuta" cu o perie. După ce reacția s-a terminat, periați din nou bolul. Clătiți orice reziduuri.
3. Tratament cu sare și oțet
Acest amestec este deosebit de bun pentru a îndepărta depunerile de calcar din vasul de toaletă la domiciliu. Luați un pahar de oțet de masă sau preparați dumneavoastră o soluție de oțet de 9%. Se toarnă într-un recipient rezistent la foc și se încălzește la 38-40˚C. Se dizolvă o jumătate de linguriță de sare în lichidul încălzit. Aplicați amestecul pe suprafața ceramică în mod generos, frecându-l bine în depozitele pietrificate. Acoperiți vasul de toaletă cu un capac și lăsați-l peste noapte. Dimineața, trageți apa în cisternă pentru a clăti orice reziduu.
4. Curățarea cu Coca-Cola
Una dintre cele mai bune opțiuni pentru cum să vă curățați vasul de toaletă de dungi ruginite. Băutura conține acizi carbonici și ortofosforici. În combinație cu bulele active, aceasta are un efect bun de curățare. Pentru a curăța bolul, turnați un litru și jumătate până la doi litri de Coca-Cola în mod egal peste el. Lasă-l timp de două-trei ore, apoi clătește-l. Frecați în plus murdăria puternică cu o perie.
5. Curățarea cu acid
Se pot utiliza o varietate de acizi. În proporții corecte, este una dintre cele mai bune modalități de a îndepărta placa bacteriană de pe vasul de toaletă.
Acizii acetic și citric împotriva plăcii și a calculului urinar: Luați o bucată de hârtie igienică, înmuiați-o în oțet și puneți-o pe zonele cele mai murdare, inclusiv sub bordură. Se lasă câteva ore și se clătește vasul cu apă.
Acidul citric poate fi dizolvat, apoi utilizat în același mod, sau puteți aplica o pulbere uscată, dar este mai convenabil să o turnați pe o cârpă umedă decât pe hârtie igienică.
Acidul oxalic poate fi utilizat în locul acidului citric. Acesta este un alt remediu eficient pentru placa bacteriană. Se vinde sub formă de pulbere și se utilizează în același mod ca și acidul citric.
Algoritm pentru curățarea obiectelor sanitare
Indiferent de produsul ales, algoritmul de curățare este aproximativ același. Să despărțim secvența de pași despre cum să curățăm vasul de toaletă de piatra de urină și alte impurități.
Purtați îmbrăcăminte de protecție. Acest lucru este necesar în scopuri igienice, deoarece microflora patogenă se acumulează în vasul de toaletă. În plus, trebuie să vă protejați de agenții de curățare agresivi. Aveți nevoie de mănuși înalte și de un șorț de plastic care să vă acopere cât mai mult corpul. Dacă intenționați să folosiți substanțe chimice agresive, trebuie să purtați și un aparat de respirație.
Pregătiți instalațiile sanitare pentru curățare. Dragați toată apa din partea de jos a instalației sanitare și turnați-o. Este convenabil să faceți acest lucru cu o lingură cu un mâner lung. Înmuiați umezeala rămasă cu o cârpă. Îndepărtarea lichidului din instalația sanitară este singura modalitate de a curăța interiorul toaletei, acolo unde există apă. Această procedură sporește de multe ori eficiența produselor de curățare.
Aplicați lichidul ales pe ceramică în mod generos. Lăsați-l în funcțiune pentru perioada de timp necesară pentru curățare.
Frecați restul depunerilor cu o lavetă sau cu o perie tare. Clătiți detergentul și clătiți vasul.
Spălați scaunul și capacul cu apă cu săpun, clătiți și ștergeți.
Cum să vă păstrați obiectele sanitare curate
Toate tipurile de murdărie nu se lipesc bine de suprafețele netede, dar persistă pe suprafețele aspre. Articolele sanitare sunt poroase, așa că porțelanul este cea mai bună alegere. Este cât se poate de netedă și, prin urmare, ușor de întreținut. Fisurile mici și imperfecțiunile de suprafață reprezintă baza ideală pentru depunerile de depuneri. Ceramica poate fi deteriorată de fluctuațiile bruște de temperatură și de expunerea la obiecte sau lichide foarte fierbinți. Trebuie să fie protejat de acest lucru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News