Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Triunghiul Bermudelor din Treviso: Trei morți misterioase, inclusiv o româncă, în decurs de câteva luni
WhatsApp
Trei morți misterioase în câteva luni în zona Treviso din Italia: după Anica și Margherita, acum și patronul unui restaurant, Maurizio Bassetto, și-a pierdut viața în condiții suspecte, într-un morman de bălegar.

În jurul orașului Treviso, în regiunea Veneto, ar fi nevoie de Hercule Poirot, detectivul din celebrele romane ale Agathei Christie, care a revenit în vogă grație recentelor filme ale lui Kenneth Branagh.

În doar câteva luni, un mister după altul i-a pus la încercare pe anchetatorii de la procuratura locală. Mai întâi dispariția Anicăi Panfile, o mamă de origine română în vârstă de 30 de ani, care a dispărut pe 18 mai 2023 și a fost găsită ucisă în râul Piave, la Spresiano. Apoi cazul Margheritei Ceschin, femeia de 72 de ani din Conegliano, găsită măcelărită pe 23 iunie 2023 în propriul apartament. Inițial, se credea că cele două au pierit în timpul unui jaf care a mers prost.

Dar nu: în cazul Anicăi, anchetatorii l-au arestat pe fostul angajator al acesteia, convins că a lichidat-o din cauza unei datorii, în timp ce în cazul Margheritei Ceschin, fostul soț și actualul partener, cu patruzeci de ani mai tânăr decât ea, a ajuns în închisoare și, împreună cu niște complici, ar fi pus la cale crima din cauza unor probleme de moștenire.

Al treilea thriller în zona Treviso, după moartea româncei și a unei alte femei

 

Cine știe dacă va mai exista o nouă răsturnare de situație în povestea restauratorului Maurizio Bassetto, în vârstă de 80 de ani, proprietarul istoric al trattoriei Da Maurizio din Cimadolmo. După cum relatează Prima Treviso, Bassetto a fost găsit mort în zorii zilei de sâmbătă, 12 august 2023, într-o grămadă de bălegar în apropierea restaurantului pe care îl deținea, la câțiva pași de locuința sa din Cimadolmo, nu departe de Spresiano și Conegliano, teatrele celorlalte două evenimente întortocheate.

Trupul său cu pieptul gol, aflat deja într-o stare avansată de descompunere, se afla în interiorul mormanului de bălegar cu câteva răni adânci pe piept și pe stomac, provocate de arme albe. Lângă trupul fără viață au fost găsite o lamă de ras și un cuțit încă pătat de sânge.

Un tablou cel puțin suspect, deși anchetatorii nu exclud deocamdată nicio pistă, de la accident mortal la gesturi extreme.

În ipoteza sinuciderii, pensionarul nu ar fi lăsat însă niciun bilet, iar potrivit celor care l-au întâlnit în zilele precedente, el ar fi părut mereu vesel și senin.

Maurizio, găsit fără suflare într-un morman de bălegar

 

Și apoi cele șase răni (cadavrul a fost găsit scufundat în apă și nu toate erau vizibile), mai puțin pronunțată cea de la nivelul inimii, mai adânci cele de pe burtă. Miercuri, medicul legist, Alberto Furlanetto, va fi însărcinat de procurorul Mara Giovanna De Donà să procedeze la autopsie, din care se speră să se confirme dacă a existat sau nu un atac.

De asemenea, nu cred în ipoteza sinuciderii nici cei mai mulți prieteni, toți fiind de acord că cu greu ar fi făcut un astfel de gest.

Telefonul mobil a fost confiscat, la fel ca întreaga zonă a restaurantului și locuința sa (nu există semne de intrare prin efracție, ușile sunt închise și camerele sunt în ordine).

Separat și fără copii, după Covid, restaurantul său trecuse de la deschiderea zilnică la una ocazională, primind clienții cu ocazia unor cine tematice, organizate pentru mese rezervate.

Potrivit unora, Bassetto devenise mai brusc în ultimii ani, cu frecvente schimbări de dispoziție. În trecut, el s-a opus închiderii restaurantului său timp de o lună de către poliție, în urma unei inspecții Nas care a constatat că un lot de carne nu fusese autorizat din motive sanitare.

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
DCNews.ro
09 dec 2023, 17:54
DCBusiness.ro
09 dec 2023, 21:35
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
DCMedical.ro
08 dec 2023, 12:31
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
ParintiSiPitici.ro
09 dec 2023, 10:53
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DCBusiness.ro
09 dec 2023, 21:35
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
DCMedical.ro
08 dec 2023, 12:31
DCNews.ro
09 dec 2023, 17:54
ParintiSiPitici.ro
09 dec 2023, 10:53
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03