Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români, care au obligat un copil să cerșească și să vândă cărți, arestați
WhatsApp
Trei persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Constanţa, pentru 30 de zile, după ce au obligat un minor în vârstă de 13 ani să cerşească şi să vândă cărţi vechi.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a transmis, vineri, că procurorii DIICOT Constanţa, au reţinut trei persoane pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi exploatarea cerşetoriei.

“Astfel, în perioada mai – august 2022, membrii grupului infracţional organizat, speculând starea de vulnerabilitate a unui minor de 13 ani şi abuzând de autoritatea avută ca părinte sau persoană din anturajul apropiat, l-au transportat, adăpostit şi controlat, succesiv, pe raza municipiilor Constanţa, Braşov şi Timişoara, în scopul exploatării prin supunerea la îndeplinirea unei munci în mod forţat (vânzarea ambulantă de cărţi uzate pe durata unui program îndelungat de muncă zilnic) şi al obligării la practicarea cerşetoriei, beneficiind de foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi. Unul dintre inculpaţi a acţionat îndeosebi pe linia coordonării, controlării şi îndrumării celorlalţi membri, efectuând totodată şi supravegherea minorului de 13 ani în timpul exploatării acestuia şi asigurând paza lui, abuzând de autoritatea sa ca părinte”, se arată în comunicat.

Procurorii au precizat că în acest mod membrii grupării au obţinut în mod constant diverse sume de bani.

Anchetatorii au făcut trei percheziţii în judeţele Timiş şi Prahova, descoperind cu acest prilej peste 100 de cărţi vechi şi mai multe telefoane mobile.

Minorul, împreună cu alţi doi fraţi, tot minori, au fost preluaţi de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Cele trei persoane au fost prezentate, joi, Tribunalului Constanţa, care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel