Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Toți românii s-au revoltat că TVR nu l-a transmis pe David Popovici, însă nimeni nu s-a uitat aseară. Audiență rușinoasă 
WhatsApp
Performanța lui David Popovici a stârnit mii de mesaje prin care românii își arătau revolta pentru că TVR nu a transmis Campionatul Mondial de Natație. După ce a fost preluat însă, românii nu prea s-au uitat. 
sursa foto: David Popovici / Facebook

Dan Negru a transmis nivelul de audiență înregistrat marți seară de TVR, care a preluat Campionatul Mondial de Natație în urma valului de nemulțumire uriaș exprimat de români după performanța care nu a fost transmisă pe micile ecrane. Astfel, deși toți s-au plâns pe Facebook că ar fi vrut să se uite și că nu au avut unde, imediat după preluarea Campionatului Mondial de natație de Televiziunea Română, românii nu au fost prea interesați să urmărească. Dovadă stau cifrele foarte slabe:

"După toată emoția națională stârnită ieri de David Popovici, 0,3 rtg a fost audiența pe care a facut-o aseara TVR difuzând Campionatul Mondial de Natație. In topul programelor românești tv, performanta romanului a fost pe locul 189 ! Adică, ieri, alte 189 de programe tv, emisiuni au fost mai urmărite. Și pe YouTube stam bine. In top trending rămân Culiță Sterp și Tzancă Uraganu. Altfel, oficial, iubim muzica clasică și apreciem performanțele de orice fel..."Falsitatea e ușoară, adevarul e dificil"-George Eliot," a transmis Dan Negru. 

Reamintim că marți seara, înotătorul român David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber cu cel mai bun timp din semifinale, 47 sec 13/100, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

Popovici (17 ani), care la jumătatea cursei nu se afla între cei mai rapizi trei înotători, a stabilit un nou record mondial de juniori. Al doilea timp din semifinale a fost obţinut de francezul Maxime Grousset, 47 sec 54/100, în timp ce canadianul Joshua Liendo Edwards a fost înregistrat cu al treilea timp, 47 sec 55/100.

Multiplul campion mondial şi olimpic american Caeleb Dressel s-a retras înaintea semifinalelor din ''motive medicale''.

Popovici reuşise cel mai bun timp şi în seriile de marţi dimineaţa, 47 sec 60/100. Finala va avea loc miercuri, de la ora 19:22 (ora României).

Performanța lui David Popovici care a atras atenția 

 

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100.

Popovici (17 ani) a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100). Tânărul sportiv legitimat la CS Dinamo a reuşit cel mai bun timp şi în serii, duminică dimineaţa, 1 min 45 sec 18/100.

David Popovici, debutant la Mondialele de seniori, a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.


David Popovici a fost urmat în finală de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, 1 min 44 sec 47/100, în timp ce medalia de bronz a revenit britanicului Tom Dean, în 1 min 44 sec 98/100.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel