Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tot mai mulți români se întorc în țară. În 10 ani, 2 milioane de oameni s-ar putea întoarce acasă
WhatsApp
În 2022, România a văzut întoarcerea a 190.000 de români, cel mai mare număr de reveniri în UE. Acest trend pozitiv sugerează o posibilă întoarcere în masă a românilor în următorii 10 ani.  
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Andrei Caramitru a publicat recent pe Facebook o postare în care subliniază tendințele recente ale migrației către România, bazându-se pe datele Eurostat pentru anul 2022. Potrivit acestora, România a înregistrat o rată de migrație de 15,4 la 100.000 de locuitori, depășind media Uniunii Europene de 11,4.

În total, România a primit 293.000 de persoane într-un an, un număr mai mare decât totalul combinat al Elveției și Suediei. Dintre aceste persoane, 190.000 sunt români care s-au întors în țară, marcând cea mai mare întoarcere în cifre absolute din orice altă țară a Uniunii Europene. Restul de aproximativ 100.000 sunt imigranți din afara Uniunii Europene, număr limitat anual de guvernul român.

Caramitru consideră că această întoarcere semnificativă a românilor este o veste pozitivă pentru viitorul demografic al țării, estimând că, dacă ritmul actual se menține, în următorii zece ani ar putea reveni aproape 2 milioane de români. De asemenea, el remarcă faptul că populația rezidentă a crescut în ultimii doi ani, în ciuda unei rate scăzute a natalității comparativ cu numărul de decese.

”190.000 sunt români care se întorc în țară”

 

”România – țara de unde nu se mai pleacă, ci unde se vine. Românii se reîntorc în țară

Cifre oficiale Eurostat. Migrația către România e așa, în 2022:
- Intrările / rata de migrație e de 15,4 la 100.000 de locuitori (PESTE media din UE de 11,4). E incredibil (!!!)

- Câți sunt? Într-un an, 293.000 de oameni (!!!). Mai mult decât Elveția + Suedia ÎMPREUNĂ

- Cine sunt? De unde vin? Aici e FOARTE interesant. 190.000 sunt români care se întorc în țară. E cea mai mare întoarcere în cifre absolute din orice țară din UE, de departe. Restul – cam 100.000, sunt din afara UE (contingentul pe care îl atragem anual e limitat de guvern la cifra asta).

Acum. 190.000 de români care se întorc e colosal. Înseamnă că în 10 ani, în ritmul ăsta se vor întoarce aproape 2 milioane (singur ca și pleacă în perioada asta) – dar E CEA MAI BUNĂ VESTE pe care am citit-o de ani și ani de zile!!!                                                                                                            

Vă dau cifrele și articolul de pe site-ul Eurostat în comentarii. Se vede și în populația rezidentă care crește de 2 ani, nu scade, deși se nasc mai puțini copii cu mult decât decesele.

(P.S.: Știu că mulți o să zică că nu se poate, domne. Probabil știu ei mai bine din Văscăuți din deal decât mii de statisticieni de la Eurostat care au toate cifrele de intrări-ieșiri din toate țările din UE, verifică și plecările și intrările inteligenților.)”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook. 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel