Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tornade devastatoare în SUA. Şase morţi după prăbuşirea unui depozit Amazon
WhatsApp
Tornadele puternice din Statele Unite ale Americii au făcut victime și au lăsat în urmă pagube de neimaginat. 
Foto: Facebook / Rep. Rodney Davis

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui depozit al gigantului de comerţ online Amazon în tornadele care au lovit centrul şi sudul Statelor Unite, a anunţat sâmbătă James Whiteford, şeful pompierilor din Edwardsville (Illinois), unde se află clădirea, notează AFP, scrie Agerpres. 

"Am identificat 45 de membri ai personalului care au reuşit să scape din clădire, unul care a trebuit să fie transportat pe cale aeriană la un spital din zonă pentru a primi îngrijiri şi şase morţi", a declarat James Whiteford într-o conferinţă de presă.

Şeful pompierilor din acest oraş cu 25.000 de locuitori a mai spus că operaţiunile de salvare s-au încheiat mai devreme după-amiază, făcând loc operaţiunilor de recuperare a cadavrelor.

Anunţul a provocat temeri că bilanţul acestei prăbuşiri s-ar putea înrăutăţi în cele trei zile cât vor dura operaţiunile.

Perete prăbușit în clădire



O mare parte din acoperişul depozitului Amazon a fost smulsă, în timp ce unul dintre pereţi s-a prăbuşit în clădire.

"Suntem profund întristaţi de vestea că membri ai familiei noastre Amazon au murit din cauza furtunii la Edwardsville", a declarat pentru AFP Kelly Nantel, purtătoare de cuvânt a grupului.

"Continuăm să oferim sprijin angajaţilor şi partenerilor noştri din zonă", a spus ea.

Bilanţul provizoriu al acestor tornade este în prezent de cel puţin 83 de morţi în cinci state din SUA. 

Joe Biden: Tornadele din SUA sunt ''o tragedie de neimaginat''

 

Tornadele care au făcut zeci de morţi în centrul Statelor Unite ale Americii sunt o "tragedie de neimaginat", a declarat sâmbătă preşedintele SUA, Joe Biden, transmite AFP, mai scrie Agerpres. Liderul de la Casa Albă a scris pe Twitter că a fost ţinut la curent în legătură cu evenimentele de pe teren.

"Vom colabora cu guvernatorii (statelor) pentru a ne asigura că avem tot ce ne trebuie pentru căutarea supravieţuitorilor", a adăugat Joe Biden.

Cel puţin 50 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa în urma unei serii de tornade devastatoare care au făcut ravagii în Kentucky şi alte state americane, vineri seară şi la primele ore ale zilei de sâmbătă. Guvernatorul din Kentucky, Andy Beshear, a declarat stare de urgenţă şi a anunţat că desfăşoară zeci de forţe de intervenţie în comunităţi.

În Tennessee, cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma intemperiilor, potrivit purtătorului de cuvânt al agenţiei statale pentru situaţii de urgenţă, Dean Flener.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel