Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tinerii născuți după 2000 au început să vină cu părinții la interviul de angajare: "Le șoptesc răspunsurile"
WhatsApp
Angajatorii au probleme tot mai mari cu tinerii de aproximativ 20 de ani. 

Tinerii din Generația Z nu prea mai vor să meargă singuri la interviuri. Specialiștii în resurse umane spun că aceștia au început să fie însoțiți de părinți sau de alți membri ai familiei. Lipsa pregătirii pentru viața profesională îi determină pe mulți să apeleze la acest sprijin emoțional, însă specialiștii avertizează că această practică le poate aduce mai multe dezavantaje. În unele cazuri, părinții chiar ajung să depună aplicații în numele copiilor, fără ca aceștia să știe. 

„În ultima perioadă au început să fie cazuri din ce în ce mai dese în care ne trezim la interviuri cu mai mult de un participant. Am avut diferite cazuri, fie copii cu părinți, fie soț și soție, dar devin din ce în ce mai frecvente,” a declarat Neferu Andreea, specialist HR conform unui reportaj difuzat la Antena 3. 

Părinții șoptesc răspunsurile la întrebări

 

Acest fenomen nu se limitează doar la prezența părinților în timpul interviului. Unii dintre aceștia intervin activ în discuții sau chiar se ocupă de aplicarea pentru locurile de muncă în locul copiilor lor.

„Mi s-a întâmplat și în cadrul interviurilor telefonice, părinții să șoptească întrebări sau răspunsuri sau să îi citească candidatului de pe internet,” a mărturisit Bianca, specialist HR.

În multe cazuri, companiile ajung să contacteze părinții în locul candidaților. „Se întâmplă de foarte multe ori să sunăm să întrebăm despre persoana care a aplicat și ne trezim că spun că sunt părinții și ei au aplicat pentru fata sau băiatul lor,” a adăugat Neferu Andreea, specialist HR.

Specialiștii din domeniul resurselor umane avertizează că astfel de comportamente nu sunt benefice pentru dezvoltarea profesională a tinerilor și recomandă părinților să își lase copiii să participe singuri la interviuri. „Cel mai bine ar fi ca la un interviu să ne prezentăm singuri, chiar dacă am fost însoțiți până acolo, până în fața clădirii. Apariția ne-o facem singuri, așa va trebui în continuare, când ocupăm un nou loc de muncă,” a subliniat Oana Botolon, consultant resurse umane.

Această tendință reflectă un nou tip de provocare pe care angajatorii trebuie să o gestioneze în relația cu tinerii din Generația Z, dar și cu familiile acestora, tot mai implicate în absolut toate aspectele vieților lor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel