Parchetul din Milano a încheiat ancheta asupra lui Marco Di Nunzio, bărbatul de 55 de ani care pretindea că este moștenitorul a 2% din compania deținută de Silvio Berlusconi, Fininvest. Potrivit procurorilor, individul a încercat să șantajeze copiii fostului premier italian prin prezența constantă la televizor.
Marco Di Nunzio a vrut să dea impresia că poate schimba succesiunea, după moartea fostului premier italian și să încerce atfel să-i amenințe pe moștenitorii legitimi (Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora și Luigi) că va pune în aplicare testamentele false dacă aceștia nu sunt de acord să-i ofere sume mari de bani
Se pare că Di Nunzio - un antreprenor de 55 de ani din Torino, cunoscut al lui Berlusconi și care participa la deja celebrele petreceri Bunga-Bunga - a lansat două proceduri civile introduse la Napoli și Milano cu trei testamente holografe false diferite atribuite lui Silvio Berlusconi, presupus a fi semnate în Columbia la 21 septembrie 2021. Actul fals arăta că Berlusconi i-ar fi lăsat o moștenire de 26 de milioane de euro, un iaht, vile în Antigua, în Antile și 2% din compania Fininvest.
Mai mult, în cadrul reportajului de televiziune difuzat în data de 22 octombrie 2023 despre moștenirea lui Silvio Berlusconi, procurorii au remarcat că Di Nunzio a amenințat că va arata documente (nespecificate) referitoare la Berlusconi și că va introduce o acțiune în justiție pentru obținerea moștenirii, dacă rudele premierului italian nu vor plăti o sumă care să-l determine să renunțe la proces.
Falsitatea testamentelor a fost însă confirmată de Parchetul General (care a beneficiat foarte mult de ajutorul ambasadorului Italiei în Columbia) și prin reconstituirea locului unde se afla Silvio Berlusconi în ziua semnării. În cele din urmă a fost arestat și notarul care a "legalizat" un astfel de act fals.
Di Nunzio a mai falsificat două documente în sprijinul noii sale teorii conform cărora Berlusconi nu ar fi fost notat în registrele de frontieră ale Columbiei, pentru că ar fi debarcat de pe mare. În Columbia există o lege care precizează că străinii care debarcă din porturi pentru a rămâne pe pământul columbian pentru mai puțin de 24 de ore nu sunt consemnați.
Escrocul italian a susținut că Berlusconi ar fi intrat în Columbia de pe mare, la bordul unei ambarcațiuni de pescuit: a prezentat apoi două facturi aparente pentru achiziția la 21 septembrie 2021 în Cartagena a două tablouri de Botero și un smarald, dar și rezultatul negativ al unui tampon molecular Covid realizat teoretic de Berlusconi tot acea zi la ora 8.18 (cu rezultate la 18.55) în laboratoarele unui anume "Sis Diagnosticos Medicina molecular".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News