Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Teodor Corban a murit. Actorul avea 65 de ani
WhatsApp
Actorul Teodor Corban, cunoscut publicului pentru numeroasele roluri de scenă şi de film, a murit, a anunţat teatrologul Oltiţa Cîntic, marţi dimineaţă, pe Facebook.
Teodor Corban a murit. Actorul avea 65 de ani

"S-a stins Teodor Corban. Actorul. Cel pe care-l ştie toată lumea din 'Aferim', unde juca rolul principal, zapciul Costandin. Un film în care a strălucit în toată splendoarea lui interpretativă. O producţie laureată cu Ursul de Aur la Berlin şi cu o grămadă de Premii Gopo, unul dintre ele chiar pentru prestaţia lui Teo, cum i se adresau apropiaţii. (...) Drum lin către stele, Teodor Corban! Îţi simţim deja lipsa", a scris teatrologul.

 

Teodor Corban avea 65 de ani

 

Teodor Corban s-a născut pe 28 aprilie 1957, la Iaşi.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1985, la clasa prof. Dem Rădulescu - Dragoş Galgoţiu. Între 1985 şi 1988 a fost actor pe scena Teatrului "V. I. Popa" din Bârlad, apoi a jucat la Teatrul Dramatic din Constanţa. Din 1989 este angajatul Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi, potrivit site-ului Naţionalului ieşean.

În Naţionalul ieşean a jucat în numeroase spectacole, printre care: "Scadenţa" de Elias Canetti, regia Ovidiu Lazăr, 1989; "Chiriţa în balon" şi "Chiriţa în Iaşi" de Vasile Alecsandri, regia Ovidiu Lazăr, 1990; "Carol" de Slavomir Mrozek, regia: Irina Popescu Boieru, 1990; "Nebuna din Chaillot" de Jean Giraudoux, regia Irina Popescu Boieru, 1991; "Venexiana", regia Cristian Hadji-Culea, 1994; "Anecdote provinciale" de Alexandr Vampilov, regia Ion Sapdaru, 1994; "Chiriţa în provinţie" de Vasile Alecsandri, regia Ion Sapdaru, 1997; "Visul unei nopţi de vară" de William Shakespeare, regia Ion Sapdaru, 1998; "Livada de vişini" de A. P. Cehov, regia Alexander Hausvater, 2000; "Trei", adaptare scenică de Teodor Corban, Constantin Puşcaşu şi Ionuţ Cornilă după "Trei pe un balansoar" de Luigi Lunari, regia Teodor Corban, 2020; "Unchiul Vanea" de A.P. Cehov, regia Claudiu Goga, 2020; "Terminal: Brazilia" de Spiro Scimone, regie colectivă, 2022.

A avut, de asemenea, multe prezenţe şi în filme. Printre peliculele în care a jucat se numără "Aferim!", "Un etaj mai jos", "Betoniera", "O vară foarte instabilă", "Poziţia copilului", "Portretul luptătorului la tinereţe", "Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăşi, frumoasă e viaţa!", "Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber", "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", "California Dreamin' (nesfârşit)", "Călătorie la oraş". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel