Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tensiuni la Brussels Airlines: sindicatul cere piloților să intre în grevă la începutul lunii decembrie
WhatsApp
Operațiunile de zbor ale Brussels Airlines vor fi suspendate pe 1, 2 și 3 decembrie, ca o măsură de avertisment.
Tensiuni la Brussels Airlines, sindicatul cere piloților să intre în grevă la începutul lunii decembrie. Sursa foto: freepik.com

După însoțitorii de bord, și piloții de la Brussels Airlines depun un preaviz de grevă. Acțiunile de protest sunt posibile din 11 decembrie. Până atunci, piloții nu vor efectua zboruri trei zile, pe 1, 2 și 3 decembrie.

„Piloții intenționează să intre în grevă dacă o serie de probleme nu sunt rezolvate”, explică Jolinde Defieuw de la sindicatul ACV Puls pentru L’Echo. „Este cazul volumului prea mare de muncă și a lipsei de odihnă”.

Joia trecută, însoțitorii de bord au anunțat proteste pe perioadă nedeterminată, începând din 23 noiembrie. Potrivit sindicatelor, orarul grevelor nu a fost încă decis, dar că vor fi vizate sărbătorile de sfârșit de an. Reprezentanții echipajelor de cabină sunt nemulțumiți de nerespectarea anumitor contracte colective de muncă, relatează sudinfo.be.

Aceștia au denunțat nerespectarea anumitor contracte colective de muncă și spun că contractele de salarizare încheiate la momentul restructurării din 2020, timp în care aproape 1.000 de oameni din aproximativ 4.000 au fost nevoiți să părăsească compania, sunt încă în vigoare, chiar dacă compania a raportat recent o revenire la profit.

Brussels Airlines s-a declarat surprinsă de anunțul de grevă, dar este pregătită pentru dialog. Conducerea și reprezentanții angajaților, atât însoțitorii, cât și piloții, urmează să se întâlnească la sfârșitul lunii noiembrie pentru a încerca să rezolve situația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel