Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Teatrul din Mariupol, bombardat de ruși: Sute de gravide și femei cu copii mici se adăposteau acolo
WhatsApp
Ocupanții ruși au distrus, intenționat, Teatrul Dramatic din Mariupol, unde se ascundeau sute de locuitori cu copii. Bilanțul victimelor este în curs de stabilire.

Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Consiliului Municipal Mariupol.

"Astăzi, trupele rasiste au distrus în mod intenționat și cinic Teatrul Dramatic din inima orașului Mariupol. Un avion a aruncat o bombă asupra clădirii în care se ascundeau sute de civili din Mariupol. Este încă imposibil să se evalueze amploarea acestui act teribil și inuman, deoarece bombardamentele asupra zonelor rezidențiale din oraș continuă", se arată în raport.

După bombardament, partea centrală a Teatrului Dramatic a fost distrusă, iar resturile au blocat intrarea într-un adăpost antiaerian din clădire.

Informațiile privind victimele sunt în curs de stabilire

 

O altă bombă, s-a raportat, că a fost lansată în aceeași zonă, în urmă cu aproximativ o oră. Femeile însărcinate și femeile cu copii sub trei ani se ascundeau în clădire. A început o acțiune de salvare a victimelor.

Potrivit lui Pavel Kirilenko, președintele regiunii Donețk, rușii încep deja să mintă ca și cum cartierul general al regimentului Azov ar fi fost acolo: "Dar ei înșiși știu foarte bine că acolo au fost doar civili“, afirmă el pe canalul de Telegram.

 

Teatrul din Mariupol, bombardat de ruși: Sute de gravide și femei cu copii mici se adăposteau acolo

 

În Mariupol, rușii au creat o criză umanitară prin blocarea evacuării populației și a livrărilor de alimente.

Anterior, teroriștii au bombardat o maternitate din Mariupol. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că acesta ar fi găzduit o "bază a batalionului de extremă dreapta Azov".

Orașul ucrainean Mariupol este asediat de armata rusă de două săptămâni. 40.000 de locuitori supraviețuiesc sub bombardament, refugiindu-se în beciuri, iar rezervele de hrană se epuizează rapid. Peste 2.200 de civili au murit de la începutul asediului. 

Oficialitățile municipiului Mariupol estimează că, de la începutul asediului au murit peste 2.200 de civili uciși de bombardamente, dar și de frig și foame. Pe alte videoclipuri difuzate de canale internaționale, se văd voluntari, care aruncă cadavre în gropi comune săpate în grabă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel