Ingrediente pentru 8 porții:
50 de grame de făină,
450 ml de lapte vegetal (cocos, soia, migdale),
1 lămâie,
80 de grame de stevia,
2 linguri de amidon,
100 grame de frișcă lichidă,
zahăr pudră pentru decorare,
ulei pentru a unge matrița.
Frișca lichida și stevia se pun într-un recipient și se mixează, până când compoziția devine ușoară și pufoasă. Folosind o sită, cernem făina ș amidonul în compoziția de frișcă lichidă și mixăm bine, până când amestecul devine neted și fără cocoloașe. În acest moment, adăugați coaja rasă de lămâie, laptele și sucul de lămâie. Continuați să mixați până obțineți un aluat mai lichid.
Încercați să pregătiți și: Chec cu ricotta, caise și portocale. Un deliciu uimitor, cu doar 180 de calorii
O matiță rotundă se tapetează cu hârtie pergament, pe care o ungem cu puțin ulei. Amestecul preparat se toarnă în matriță și se dă într-un cuptor fierbinte, la modul ventilat, la 170 grade, timp de aproximativ 60 de minute.
După ce tarta a trecut testul scobitorii se răstoarnă pe o farfurie, astfel încât suprafața să fie mai netedă. Decorați tarta cu zahăr pudră și o puteți servi. De asemenea, puteți unge suprafața tartei cu niște marmeladă de portocale și coajă de lămâie confiată. Pentru a face tarta mai frumoasă, puteți bate niște smântână cu esență de lămâie și puțină coajă rasă de lămâie.
Ar putea să vă placă și: Tartă umplută cu cremă de fistic. Rețeta unui desert delicios și irezistibil
Folosiți o pungă de patiserie pentru a desena diferite flori pe suprafața tartei cu frișcă vegetală. Sau doar o decorați cu zahar pudră. Pe scurt, puteți fi creativi, dar nu uitați că gustul de bază este lămâia, deci să fiți atenți la combinații.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News