Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tartă cu kiwi, un desert delicios, bogat în vitamina C. Uită de umplutura tradițională și folosește un borcan cu gem
WhatsApp
Tarta cu kiwi este un desert delicios bogat în vitamina C. Pregătirea acestui desert este foarte rapidă, deoarece nu include umplutura clasică de cremă ca la tarta cu fructe, ci constă într-un strat de dulceață de piersici care se potrivește perfect cu gustul ușor acrișor al fructului de kiwi.
Tartă cu kiwi, un desert delicios, bogat în vitamina C. Uită de umplutura tradițională și folosește un borcan cu gem

Cofetarii cu experiență vă sfătuiesc fructe de kiwi coapte și mai puțin acidulați.

Ingrediente pentru 8 porții:

300 de grame de făină,

2 kiwi,

1 ouă,

1 gălbenuș de ou,

150 gr de unt,

150 de grame de zahăr,

350 de grame de gem de piersici.

Timp de preparare: 30 minute,

Timp de coacere: 20 de minute,

Porții: 8 persoane,

Dificultate: Ușoară

Bucătărie: italiană.

 

Tartă cu kiwi, un desert delicios, bogat în vitamina C. Uită de umplutura tradițională și folosește un borcan cu gem. PREPARAREA

 

Se pune făina în grămadă, se adaugă zahărul, untul tăiat în bucățele mici, oul întreg și gălbenușul. Lucrați rapid ingredientele până obțineți un amestec omogen. Se modelează o bilă, se înfășoară în folie alimentară și se lasă la frigider pentru cel puțin jumătate de oră.

Vedeți și: Tartă cu mere în 3 straturi. Delicioasă, super moale și cu doar 160 de calorii. Un desert fabulos cu ingredientele din cămară

Întindem aluatul într-o tava rotundă, de aproximativ 24 cm,  pe care o ungeți cu un pic de ulei înainte. De asemenea, o puteți tapeta și cu făină. Când întindeți aluatul aveți grijă să acoperiți și pereții tăvii. La final, acoperiți aluatul cu o foaie de copt și așezați pe ea un vas termorezistent, ca aluatul să nu se umfle la copt.

Încercați și: Tartă franțuzească de lămâie. Un desert parfumat, care se face rapid și ușor. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente

Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 20 de minute. Odată scoasă baza taratei din cuptor, se lasă să se răcească. Ulterior, întindeți pe blatul copt dulceața de piersici, apoi acoperiți toată suprafața cu feliile de kiwi.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Beneficiile consumului de kiwi

 

Chiar dacă nu sunt voluminoase, fructele kiwi sunt esențiale pentru nutriția ta. De fapt, kiwi are cea mai mare densitate nutrițională din cele mai frecvent consumate 27 de fructe în lume. În plus, beneficiile pentru sănătate pe care le oferă sunt pe măsura gustului sau delicios.

Dulce-acrișor, kiwi poate fi consumat ca aliment de sine stătător sau ca ingredient pentru salate și smoothie-uri. Un fruct de kiwi are in medie 50 de calorii, ceea ce îl recomandă atât pentru curele de slăbire, cât și pentru un stil de viață echilibrat.

Vitamina C - Kiwi conține aproape de două ori mai multă vitamina C decât o portocală. Astfel, dacă alegi sa mănânci kiwi, te vei proteja de numeroase boli precum cele cardiace.

Tartă cu fructe și iaurt fără coacere. O rețetă atât de simplă cu ingredientele pe care le ai deja în bucătărie. Iese grozavă!

Acid folic - Fructul kiwi conține mai mult acid folic decât aproximativ orice alt aliment din lume. Acidul folic este esențial pentru înmulțirea globulelor roșii, care transporta oxigenul către celulele noastre. 

Fibre - Cele doua tipuri de fibre pe care le primești dintr-o porție de kiwi reprezinta 16% din DZR. Fibra solubilă pe care o conține acest fruct protejează inima de diferite boli, printre care și diabetul, în timp ce fibrele insolubile previn apariția hemoroizilor, a constipației și a unor tipuri de cancer.

Luteina (un antioxidant puternic) - Pe lângă porumb, kiwi conține cea mai mare cantitate de luteina (un antioxidant puternic) dintre toate fructele și legumele existente. Luteina poate reduce riscul degenerescentei maculare legate de vârstă, o boala care duce la pierderea vederii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel