Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sute de români abandonați de o companie aeriană în aeroportul din Basel: "Sunt norocos dacă ajung peste 5 zile acasă"
WhatsApp
Sute de români au fost abandonați în aeroportul din Basel, Elveția, după ce compania WizzAir anulat zborul de întoarcere. Mai mult, compania a anulat complet ruta Iași-Basel, lăsându-i pe pasageri fără prea multe opțiuni.  
Foto ILUSTRATIV

Zborul Basel - Iași, programat joi seara la 20:35, a fost anulat, iar sute de români au rămas cu gura căscată în aeroportul din Elveția. Mai mult, zborul de întoarcere către Iași ar fi trebuit să fie și ultimul pe această rută, compania WizzAir suspendând această rută. 

Situația a fost semnalată de un român care a rămas cu toată familia blocată în Basel.  

"La ora asta trebuia să fim acasă. Dar nu suntem - eu, soția și cei doi copii mici ne aflăm în parcarea unui hotel aflat la 15 km de aeroportul din Basel și ne gândim cum să facem să ajungem acasă. WizzAir ne-a abandonat aici și ne-a spus să ne descurcăm singuri", scrie bărbatul potrivit Ziarul de Iași.

Cum s-a ajuns la această situație

"În aceeași situație se află încă câteva alte sute de familii care ar fi trebuit să se întoarcă la Iași cu zborul W6 6936, Basel - Iași. Călătoria spre casă ar fi trebuit să dureze 3 ore, acum m-aș considera norocos dacă peste 5 zile vom ajunge acasă. Dar cum am ajuns în situația asta? Din cauza vremii nefavorabile, avionul WizzAir care venea din Iași la Basel a aterizat la Zurich. Zborul de întoarcere a fost anulat, iar doamna de la ghișeul de îmbarcare ne-a spus că ne poate asigura doar o noapte de cazare, iar apoi trebuie să ne facem singuri rezervări pe site-ul wizzair.com pentru zborul de întoarcere. Problema este că nu mai există zbor direct Basel - Iași.

Compania WizzAir a hotărât să nu mai zboare din Iași către această destinație, iar zborul W6 6936 din data de 23 iunie era ultimul pe acest traseu. Așadar trebuie să căutăm alternative. Primul zbor din Basel către România pe care l-am găsit este pe 25 iunie, cu destinația Cluj. Trebuie acum să plătesc din nou bilete de avion (vreo 360 de euro, din banii mei, căci WizzAir nu mi-a oferit posibilitatea de a echivala costul biletelor de întors și de a plăti o sumă mai mică) și să găsesc unde să stau până duminică (tot pe banii mei, fiindcă WizzAir ne-a asigurat doar o noapte de cazare). Desigur, există promisiunea că măcar banii de bilete de avion ne vor fi decontați, dar până atunci trebuie să plătesc din buzunarul meu. Plus că la Cluj voi ajunge de fapt luni dimineața, pe la ora 1 AM, așa că voi avea nevoie de cazare și ulterior de un mijloc de transport pentru a ajunge la Iași.

Sunt dezamăgit de modul în care Wizzair s-a comportat cu pasagerii săi în această situație și mi-am pierdut încrederea în capacitatea acestei companii de a gestiona situații dificile", spune bărbatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel