Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sumarul evenimentelor de azi, 6 august: Cele mai importante subiecte
WhatsApp
Știri Diaspora vă prezintă sumarul celor mai importante evenimente apărute în cea de-a doua parte a zilei de 6 august 2020.
stirea_zilei_sumar

- Italia. Româncă dispărută în urmă cu 5 ani, găsită moartă: Asasinul Ruxandrei a mărturisit totul, la îndemnul preotului. Detalii cutremurătoare AICI.

- Franța: Un bărbat înarmat a luat ostatici într-o bancă. Un individ înarmat a luat ostatice mai multe persoane, joi seară, într-o filială bancară din centrul oraşului Havre, situat în nord-vestul Franţei. 

- Austria reduce impozitul pe venit: Bonusul pentru familie va crește la 1.750 de euro. Din cauza crizei corona, guvernul federal din Austria a anunțat săptămâna trecută că o primă parte a reformei fiscale pentru 2021 va fi pusă în aplicare în acest an.

- Autocar cu români în drum spre Anglia, blocat în Germania: Polițiștii, uluiți de ce au găsit în bagaje. Mii de țigarete nedeclarate au fost identificate de polițiști într-un autocar cu români care călătoreau spre Marea Britanie. În urmă cu 3 săptămâni, polițiștii germani au identificat, tot într-un autocar care opera pe ruta România-Marea Britanie, mii de țigarete dar și arme ilegale.

- Traian Băsescu cere reluarea luptei împotriva clanurilor interlope: „Statul român s-a autodezarmat. Este nepermis”. Traian Băsescu a explicat, în direct la România TV, că grupările interlope erau considerate o ameninţare la securitatea naţională, însă după scandalul protocoalelor, SRI s-a retras şi nu a mai cules informaţii despre reţelele de crimă organizată. Fostul preşedinte a afirmat că soluţie este rescrierea tuturor protocoalelor şi implicarea tuturor structurilor statului în lupta contra clanurilor interlope.

- O româncă a născut într-o benzinărie, apoi și-a abandonat acolo bebelușul nou-născut și a plecat. Un bebeluș a fost găsit, joi, abandonat într-o benzinărie din Satu Mare, de un angajat care a intrat la toaletă după ce a ieșit o femeie însărcinată. Polițiștii fac verificări pentru a o găsi pe femeia care și-a abandonat pruncul. 

- Cetăţenii români care se află în Italia și nu deţin cărți de identitate românești valabile şi nu se pot deplasa în România pot efectua la oficiul consular o procură specială și gratuită pentru obţinerea de noi cărţi de identitate, transmite Ambasada României în Italia.

- Consulatul General al României la Torino avertizează cetățenii români din zona Torino cu privire la pericolul derivat din desprinderea a sute de mii de metri cubi de gheață dintr-un ghețar situat în regiunea Valle d’Aosta - Mont Blanc.  Zeci de persoane au fost deja evacuate. 

- Florin Salam, amendat după priveghiul lui Emi Pian. Mai mulți polițiști sunt anchetați: „Au fost frustrați”. Este anchetă în rândul polițiștilor care au intervenit la priveghiul liderului clanului Duduianu, Emi Pian, unde s-au strâns sute de persoane fără să poarte mască ori să păstreze distanța.

-Virusologii europeni, despre pandemia de COVID-19: „Este clar că suntem în al doilea val”. „Este clar că suntem în al doilea val al pandemiei”, spun virusologii europeni, invocând numărul de infectări în creștere, din Belgia ori Franța, până în Danemarca ori Regatul Britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel