Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Suma colosală de bani pe care dormeau doi pensionari din Italia. Carabinierii: "Ne-a luat cinci ore să îi numărăm"
WhatsApp
Pensionari din Italia, găsiți cu un milion și jumătate de euro nedeclarați, în casă. Carabinierii: "Ne-a luat cinci ore să îi numărăm".

Cei doi pensionari au rămas tăcuți în timp ce carabinierii din Gioia Tauro au luat din casa lor suma uriașă de bani, aproape toată în bancnote mici. Cei doi pensionari au fost apoi denunțați pentru spălare de bani. Căpitanul Andrea Barbieri a explicat pentru Fanpage câteva detalii ale percheziției care a avut loc în ultimele zile în apartamentul cuplului din orașul calabrez.

"Ne-a luat cinci ore să le numărăm. Erau aproape toate bancnote mici... de 20 sau 50 de euro, doar câteva erau de 500 de euro“. Așa descrie căpitanul Andrea Barbieri, șeful Companiei Gioia Tauro, cazul celor doi pensionari acuzați de spălare de bani. El are 70 de ani, ea 66, un cuplu fără antecedente, găsit cu un milion și jumătate de euro ascuns în casă. În fața militarilor, aceștia au făcut pe proștii cu privire la proveniența banilor, care au ajuns să fie confiscați. Acum, anchetatorii vor trebui să înțeleagă de unde a făcut rost cuplul de bătrâni de toți acei bani.

 

Sumă enormă pe care dormeau doi pensionari: Cum au fost găsiți banii

 

O sumă foarte mare de bani pe care carabinierii au descoperit-o în timpul unei percheziții normale într-un apartament din zona Marina din Gioia Tauro. Într-una dintre camere, în spatele unui dulap, soldații au observat prezența unui sistem special folosit pentru a ascunde sacii cu ajutorul unor frânghii. Înăuntru a fost găsită o adevărată avere, ceea ce i-a surprins chiar și pe polițiști. Bancnotele au fost împărțite în mai multe pachete pe care era înscrisă suma corespunzătoare fiecărui pachet. "Erau bancnote normale", explică Barbieri.

"În ultima perioadă, tot ca urmare a unor episoade infracționale în zona portului de agrement, am decis să întărim controlul în teritoriu. Percheziționarea apartamentului cuplului de pensionari face parte din acest demers, a explicat căpitanul. Anchetatorii analizează în continuare investigațiile necesare pentru a identifica proveniența tuturor acelor bani, "confiscați preventiv în vederea stabilirii presupusei proveniențe ilicite și a posibilei conexiuni cu alte dinamici infracționale mai complexe", explică aceleași forțe de poliție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel