„Dacă vă grăbiţi şi acţionaţi superficial, oamenii nu îşi vor dori să se vaccineze. Statele Unite au, cu ajutorul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), cele mai ridicate standarde în ceea ce priveşte abordările normative”, spune Anthony Fauci.
„Marea Britanie nu s-a mişcat la fel de minuţios. Au obţinut un avantaj de câteva zile. Nu cred că acest lucru va schimba cu mult situaţia actuală.”
Guvernul britanic a declarat pe 2 decembrie că a acceptat recomandarea MHRA (Autoritatea de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor Medicale) de a utiliza vaccinul creat de Pfizer şi BioNTech, devenind astfel prima ţară care a luat o astfel de decizie în contextul pandemiei de coronavirus.
Autorităţile vor putea distribui în primă fază 10 milioane de doze, urmând să primească în următoarele zile o tranşă de 800.000 de doze, suficient pentru a imuniza aproximativ 400.000 de persoane.
FDA va evalua pe 10 decembrie vaccinul şi – cel mai probabil – va aproba cererea de utilizare de urgenţă într-un interval de câteva zile.
De asemenea, liderii Uniunii Europene a criticat decizia britanicilor, declarând că procedurile întreprinse de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) se bazează pe un set mai amplu de dovezi şi reprezintă „cel mai eficient mecanism de reglementare pentru a le acorda cetăţenilor UE un vaccin sigur şi eficient”, relatează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News