Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA. O fetiță de 7 ani, imigrantă, a murit în detenție. „Nu băuse apă și nu mâncase timp de mai multe zile”
WhatsApp
O imigrantă din Guatemala în vârstă de 7 ani a murit la câteva ore după ce a fost plasată în detenţie de poliţie la frontiera americană din statul New Mexico.

Fetiţa, care a trecut ilegal frontiera alături de tatăl său şi de alte circa 12 persoane, a murit de „deshidratare şi din cauza stării de şoc”, scrie cotidianul, citând serviciul american al vămilor şi protecţiei frontierelor, relatează Washington Post.

Fetiţa „nu băuse apă şi nu mâncase timp de mai multe zile”. Cuprinsă de convulsii la opt ore după ce a fost plasată în detenţie, ea a fost transportată cu elicopterul la spital, unde s-a stins din viaţă, relatează Washington Post.

Citește și TRAGEDIE. Fetiță româncă de 3 ani, UCISĂ de unchiul ei în SUA. I-a TĂIAT gâtul

Donald Trump a făcut din linia dură împotriva imigraţiei ilegale unul din reperele preşedinţiei sale.

Miliardarul republican a promis că va ridica un zid la frontiera cu Mexicul, unde a desfăşurat recent mii de soldaţi americani pentru a anticipa sosirea "caravanelor" de migranţi care provin din America centrală.

Peste 2.300 de minori au fost separaţi de familiile lor între 5 mai şi 9 iunie în numele „toleranţei zero” pentru imigraţia ilegală decretate de administraţia Trump.

Indignarea a fost atât de mare în SUA şi în lume că preşedintele a fost nevoit să revizuiască măsura, interzicând prin decret separarea sistematică a familiilor, notează AFP.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel