Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA. Fraudă IMENSĂ cu cecuri furate de la biserici, orchestrată de şase români
WhatsApp
Un cetățean român pledează vinovat de conspirație federală în Maryland pentru că a furat cecuri de la biserici și le-a depus în conturi bancare deschise în mod fraudulos, apoi a retras fondurile furate, potrivit Departamentului de Justiție al Statelor Unite ale Americii.
(sursa foto: pexels)

Marian Unguru, în vârstă de 36 de ani, din Baltimore, Maryland, a pledat vinovat ieri la o conspirație federală de fraudă bancară și fraudă electronică, în cadrul căreia complicii au primit aproximativ cel puțin 1.115.571,68 de dolari din 2.654 de cecuri furate. 

Pledoaria de vinovăție a fost anunțată de către procurorul interimar al Statelor Unite pentru Districtul Maryland, Jonathan F. Lenzner..

Potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției lui Unguru, în perioada iunie 2018 - ianuarie 2021, românul şi complicii săi au deschis în mod fraudulos conturi bancare la instituțiile financiare ale victimelor. Aceştia au furat cecuri din corespondența de intrare și de ieșire a bisericilor și a altor instituții religioase, apoi au depus cecurile furate în conturile bancare deschise în mod fraudulos. Unguru și complicii săi au retras apoi fondurile și au cheltuit veniturile obținute în mod fraudulos.

În mod specific, românul a recunoscut că el și membrii grupării sale au folosit documente de identitate străine, atât cu identitățile lor adevărate, cât și în identități presupuse fictive, pentru a deschide în mod fraudulos conturi bancare la instituțiile financiare ale victimelor. Aceştia au negociat apoi în mod fraudulos cecurile furate prin depunerea lor în conturile bancare ale victimelor, adesea prin intermediul unor tranzacții la bancomate, apoi au efectuat retrageri de numerar de la bancomate și cumpărături cu ajutorul cardurilor de debit asociate cu conturile bancare. 

 

Fraudă cu cecuri furate de la biserici

 

Unguru a recunoscut că, pe parcursul conspirației, a depus personal cel puțin 90 de cecuri furate, în valoare totală de cel puțin 35 662,79 USD, și a retras cel puțin 22 200 USD din conturile care au primit cecurile.  În total, conturile bancare deschise în mod fraudulos au primit aproximativ cel puțin 1.115.571,68 dolari din 2.654 de cecuri furate. O pierdere reală și intenționată între 550.000 și 1,5 milioane de dolari.

Ca parte a acordului de recunoaștere a vinovăției, Unguru a fost de acord să plătească restituirea întregii sume a pierderilor victimelor, care este de cel puțin 1.115.571,68 dolari, și să renunțe la 14.100 dolari în numerar confiscat în timpul unei percheziții la domiciliul său.

Unguru riscă o pedeapsă maximă de 30 de ani de închisoare federală pentru conspirație în vederea comiterii de fraude bancare și fraudă electronică. Sentințele efective pentru infracțiuni federale sunt, de obicei, mai mici decât pedepsele maxime. Un judecător de la o instanță districtuală federală va stabili orice sentință după ce va ține cont de Ghidul de condamnare al SUA și de alți factori legali. Judecătorul districtual american Theodore D. Chuang a programat pronunțarea sentinței pentru Unguru pentru data de 28 iulie 2021, la ora 10:00 a.m.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel