Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Studiul care contrazice cele 14 zile de carantină obligatorie. Iată care e de fapt perioada optimă
WhatsApp
Un studiu făcut în Singapore arată că pacienţii nu mai transmit virusul după 11 zile de când au făcut COVID-19. Cercetarea arată că un test pozitiv nu înseamnă prezenţa virusului viu şi a posibilităţii de a-l transmite mai departe.

În România pacienţii cu COVID-19 pot sta în spital săptămâni la rând până să le iasă testul negativ, de două ori în decurs de o zi. În lume însă acest mod de a proceda cu pacienţii s-ar putea schimba curând.

Un studiu al specialiştilor în boli infecţioase din Singapore arată că pacienţii nu mai sunt contagioşi după 11 zile de când s-au îmbolnăvit de COVID-19, char dacă unii dintre ei ies pozitiv la test, scrie Bloomberg, citează Mediafax.

Studiul, efectuat de infecționiști pe 73 de pacienți

 

Un test pozitiv nu este echivalent cu prezenţa virusului viu şi a infecţiozităţii. Asta susţin specialiştii de la Centrul Naţional de Boli Infecţioase şi a Academiei de Medicină din Singapore. Şi asta pentru că, după 11 zile de boală, virusul nu a putut fi izolat şi cultivat în laborator, pentru studiu.

Studiul este bazat pe observaţiile strânse de medici pe 73 de pacienţi, iar datele strânse de infecţionişti vor influenţa astfel modul în care vor fi externaţi pacienţii din spitale. Criteriile actuale luate în calcul, aşa cum se întâmplă şi în România, se bazează pe rezultatul negativ al testelor, ci nu pe gradul de infecţiozitate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel