Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
STUDIU. Unul din patru medici, hărţuit sexual sau atacat pe internet. Femeile sunt cele mai afectate
WhatsApp
Un studiu realizat de Universitatea Northwestern şi Universitatea din Chicago a arătat că mulţi medici au declarat că au fost hărţuiţi sexual şi atacaţi personal pe reţelele de socializare din cauza religiei, a rasei sau a recomandărilor medicale, relatează miercuri Xinhua.

Participanţii la studiu au completat un chestionar pe care autorii studiului l-au trimis pe Twitter în perioada 6 februarie - 20 martie 2019. Sondajul le-a cerut participanţilor să răspundă prin da sau nu la două întrebări - dacă au fost vreodată vizaţi sau atacaţi personal şi dacă au fost vreodată hărţuiţi sexual pe reţelele sociale. Un spaţiu pentru descrierea în mod opţional a acestor incidente a fost pus la dispoziţia participanţilor. În urma a 1.103 vizualizări ale sondajului, 464 de participanţi, sau 42,1%, care au declarat că sunt medici americani, au completat chestionarul.

Studiul a constatat că unul din patru medici a raportat că a fost atacat personal pe reţelele de socializare, că a fost copleşit de recenzii negative, a fost hărţuit sau a primit ameninţări la locul de muncă, şi că informaţii personale au fost distribuite în mod public. Unele atacuri au fost extrem de deranjante, precum ameninţări cu violul sau moartea.

 

Femeile, mai afectate de atacuri

 

Femeile au fost afectate în mod disproporţionat de atacurile personale şi hărţuirea sexuală - una din şase femei medic a declarat că a fost hărţuită sexual pe reţelele de socializare.

"Ne îngrijorează faptul că acest mediu emoţional tulburător le va determina pe femeile medic să se retragă de pe reţelele de socializare, un instrument care s-a dovedit util pentru avansarea în carieră", a declarat coordonatorul studiului, Tricia Pendergrast, studentă în anul II la Facultatea de Medicină Feinberg din cadrul Universităţii Northwestern.

"Femeile din medicină au deja mai puţine şanse să ocupe funcţii de conducere sau să fie coordonatoare ale unor studii de cercetare, astfel că absenţa de pe o platformă utilizată pentru colaborare şi relaţionare din cauza hărţuirii sexuale şi a atacurilor personale ar trebui să fie un motiv de îngrijorare", a mai spus ea.

Studiul a fost publicat luni în revista medicală JAMA Internal Medicine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel