Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Stăteau în Spania și trimiteau colete cu droguri în România: şapte persoane în arest preventiv şi două în arest la domiciliu
WhatsApp
12 persoane au fost trimise în judecată într-un dosar de trafic de droguri, şapte dintre ele fiind arestate preventiv, iar două primind măsura arestului la domiciliu, se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila

'Prin rechizitoriul din data de 21.04.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila au dispus trimiterea în judecată a 12 inculpaţi (7 în stare de arest preventiv şi 2 în stare de arest la domiciliu), pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, finanţarea procurării de droguri de risc, finanţarea introducerii în ţară de droguri de risc, introducerea în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu', se arată în comunicatul DIICOT, citează Agerpres.

Capii rețelei petreceau în Spania

 

În cauză s-a reţinut că, în luna iunie 2022, a fost constituit un grup infracţional organizat în scopul introducerii în ţară şi comercializării de droguri de risc şi de substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Astfel, în perioada iunie - decembrie 2022, grupul a introdus în ţară şi distribuit consumatorilor de pe raza municipiului Brăila droguri de risc (canabis) şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (3-CMC).

'Liderii acestui grup au locuit în cea mai parte a timpului în Spania, de unde au expediat în ţară, periodic, colete cu droguri, prin intermediul unor servicii de coletărie sau a unor persoane fizice. Coletele au fost supravegheate, pe timpul transportului, de către persoane de încredere, din anturajul acestora. După ce drogurile ajungeau în ţară şi erau depozitate în siguranţă, cei doi lideri ai grupului veneau cu avionul în România pentru a supraveghea şi coordona distribuirea acestora şi colectarea sumelor de bani provenite din valorificare. La data de 02.12.2022, a fost prins în flagrant un inculpat după ce a introdus în ţară cantităţile de aproximativ 4.750 de grame de rezină de canabis, aproximativ 379 de grame de canabis şi 490 de grame de substanţe cu efect psihoactiv (3 CMC). Prin rechizitoriu s-a solicitat menţinerea măsurilor asiguratorii, confiscarea şi distrugerea cantităţii de aproximativ 5.800 de grame de droguri de risc şi de mare risc (rezină de canabis, canabis, 3-CMC şi amfetamină), precum şi obligarea inculpaţilor la plata cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum de 30.910 lei. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Brăila', se mai precizează în comunicatul DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel