Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania raționalizează apa din cauza secetei. Și sudul Italiei a fost lovit crunt
WhatsApp
Sudul Spaniei este lovit de o secetă majoră, iar autoritățile iau măsuri de raționalizare a apei. 

Turiștii care vor să-și petreacă vacanțele în Spania sunt avertizați cu privire la noile măsuri în vigoare, deoarece țara este lovită de o criză gravă a apei din cauza unei secete recente.

Autoritățile locale din întreaga țară au luat măsuri pentru a atenua efectele secetei și pentru a reduce consumul de apă . 

Junta de Andalusia, care conduce cea mai sudica regiune a Spaniei, a aprobat un al patrulea decret privind seceta la sfarsitul lunii ianuarie si a alocat 217 milioane de euro pentru dezvoltarea unor proiecte care vizeaza recuperarea apei si a cerut locuitorilor din regiune sa reducă consumul de apa pe cât de mult se poate.

Cu toate acestea, nu este clar ce măsuri vor fi luate. Printre restricții s-ar putea număra utilizarea și umplerea piscinelor; problema este că în Malaga sunt aproximativ 80 000 de piscine. Autoritățile au spus că problema urmează să fie tratată separat de consiliile orașelor, dar unii localnici cer restricții ferme. 

Seceta a lovit și Italia

 

Seceta a lovit puternic insula italiană Sicilia. Lipsa precipitațiilor din timpul iernii a redus semnificativ nivelul de apă din pânza freatică. Locuitorii din Sicilia se văd nevoiți să facă față dificultăților de aprovizionare cu apă potabilă.

Sicilia, cunoscută pentru recordul european de căldură înregistrat în 2021, cu temperaturi care au atins 48,8 grade Celsius (119 grade Fahrenheit), a instituit stare de urgență. În zeci de orașe, autoritățile au implementat măsuri de raționalizare a apei destinate atât uzului agricol, cât și celui rezidențial. 

Maria Maneri, studentă și chelneriță din Agrigento, sudul Siciliei, a relatat că activități cotidiene precum prepararea ceaiului sau gătitul pastelor devin tot mai dificile și obositoare în condițiile actuale.

"Apa din Agrigento valorează cât aurul", a povestit un localnic pe nume Antonio, care a menționat că se vede nevoit să umple constant rezervoarele și sticlele de la cea mai apropiată fântână din oraș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel