Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Oficialii anunță că vârful ultimului val de coronavirus, alimentat de Omicron, a fost depășit
WhatsApp
Spania pare să fi depășit vârful ultimului val de coronavirus, alimentat de Omicron, a declarat ministrul sănătății. Curba infecțiilor este în scădere, a declarat ministrul sănătății, Carolina Darias.
Spania. Oficialii anunță că vârful ultimului val de coronavirus, alimentat de Omicron, a fost depășit

Rata de incidență pe șapte zile a atins un maxim la începutul săptămânii trecute și a scăzut la nivelul actual de 1.306 la 100.000 de locuitori, relatează Mediafax.

Presiunea asupra sistemului de sănătate a scăzut, de asemenea. În ultima săptămână, numărul de pacienți Covid-19 care ocupă paturi de spital a scăzut de la 15,2% la 14,7%. Aproximativ 21,7% din unitățile de terapie intensivă au fost ocupate de cazuri Covid-19, în scădere de la 23,3%, potrivit cifrelor Ministerului Sănătății publicate vineri seara.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate peste 1.100 de decese suplimentare asociate coronavirusului. În ultimele două săptămâni, au fost înregistrate în total 1,48 milioane de infecții. Cei mai mulți dintre cei infectați nu prezintă niciun simptom sau doar simptome ușoare ale bolii.

Spania are o rată de vaccinare relativ ridicată. Mai mult de 80 la sută au fost vaccinați de două ori, iar 44 la sută au primit doza booster. Multe părți ale țării au început să relaxeze restricțiile.

Noi reguli vor fi adoptate în Uniunea Europeană în ceea ce privește călătoriile. 

 

COVID-19. Țările UE caută să simplifice călătoriile. Noi reguli vor intra în vigoare la 1 februarie

 

Cetățenii ar trebui să poată călători în întreaga Uniune Europeană cu dovada de vaccinare, dovadă de trecere prin boală sau cu un test negativ, fără a fi nevoiți să se confrunte cu măsuri de carantină sau de testare suplimentară, în conformitate cu noile reguli neobligatorii pentru călătorie, scrie politico.eu.

Scopul este de a „ține cont de avantajul situației individuale a persoanelor, în special a persoanelor vaccinate, și de a limita pentru acestea cât mai mult posibil restricțiile de călătorie în Europa”, a declarat secretarul francez pentru Afaceri Europene, Clément Beaune.

Călătorii vor putea intra liber într-o țară dacă au avut primul vaccin cu maximum 270 de zile în urmă sau dacă au primit vaccinul de rapel. Acest lucru este valabil și pentru persoanele care s-au recuperat de COVID-19 în ultimele 180 de zile și pentru pasagerii cărora li s-a făcut un test PCR cu 72 de ore înainte de sosire sau un test antigen cu 24 de ore înainte.

 

Cine face excepție 

 

O excepție va fi în cazul țărilor din categoria cea mai înaltă de risc, „roșu închis” pe harta de risc cu coduri de culori a Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. În prezent, cea mai mare parte a UE se încadrează în această categorie.

Noul cadru va intra în vigoare la 1 februarie. Noile măsuri modifică, de asemenea, harta existentă a ECDC, care servește în prezent drept bază pentru restricțiile de călătorie.

Țările UE ar trebui să încerce să intensifice eforturile de secvențiere pentru a detecta orice variante care reprezintă 1% sau mai puțin din cazuri. Schimbările regulilor vin pe măsură ce varianta Omicron se răspândește în întreg blocul comunitar. Spre deosebire de valuri anterioare, creșterea cazurilor nu a provocat în mare măsură creșteri ale mortalității, unii experți în sănătate prognozând încheierea fazei acute a pandemiei în Europa.

Comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakides, a spus că este timpul să se pună capăt măsurilor care au făcut călătoriile „mai greoaie și mai puțin previzibile în UE”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel