Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Femeie ucisă de soț în casă, lângă cei doi copii minori. Criminalul s-a sinucis apoi: „Tata are un cuțit înfipt în piept“
WhatsApp
O nouă crimă pornită de la un episod de violență în familie s-a petrecut la Sansomendi, Vitoria, în provincia spaniola Alava. Un bărbat  și-a ucis soția și apoi a vrut să se sinucidă. Crima s-a petrecut când în casă erau cei doi copii minori ai cuplului.

Autoritățile au confirmat o nouă crimă pornită de la violența conjugală în Sansomendi. Un bărbat și-a ucis soția (în vârstă de 37 de ani) și apoi s-a sinucis. Incidentul a avut loc marți, 12 octombrie, la ora 7:15 dimineața, în casa unde cuplul se afla împreună cu cei doi copii minori

Polițiștii au ajuns la locuința lor când bărbatul era încă în viață, după ce i-a tăiat gâtul femeii. Nu existau antecedente de plângeri împotriva vreunuia dintre parteneri, dar aceștia se aflau în proces de divorț.

Femeie ucisă de soț în casă, lângă cei doi copii minori

 

Anchetatorii investighează cazul ca "presupusă omucidere a femeii și presupusă sinucidere ulterioară a bărbatului". Copiii, în vârstă de 13 și 17 ani, se aflau în casă. Unul dintre fii a sunat la 112 și a explicat serviciilor de urgență că "l-a găsit pe tatăl său grav rănit, cu un cuțit înfipt în piept și că mama sa avea o rană sângerândă în gât".

Când polițiștii au ajuns la adresă, bărbatul era încă în viață, dar nu și femeia. Ofițerii "i-au acordat primul ajutor bărbatului care avea cuțitul înfipt în piept, dar nu au reușit să-i salveze viața. Partenera sa zăcea la pământ cu o rană mortală la nivelul gâtului".

Potrivit primelor cercetări, bărbatul de 42 de ani a fost cel care și-a ucis soția și apoi s-a sinucis înjunghiindu-se cu un cuțit.

Violența în familie, aspru condamnată

 

Gorka Urtaran, primarul din Vitoria-Gasteiz, a condamnat "acest nou incident de violență masculină care ucide femei și distruge viețile minorilor și ale altor membri ai familiei". Emakunde a convocat un miting pentru miercuri, 13 octombrie, la ora 12:00, în Plaza Nueva, pentru a condamna această crimă.

„Foarte șocat de ceea ce s-a întâmplat în Sansomendi. Condamn cu fermitate acest nou incident de violență de gen care ucide femei și distruge viețile unor minori și ale altor membri ai familiei și prieteni apropiați. Solidaritatea și sprijinul meu pentru toate victimele acestei crime sexiste“, a scris Gorka Urtaran Agirre pe Twitter.

Pe de altă parte, Ramiro González, deputat general adjunct de Álava, a lansat și el un mesaj pe Twitter pentru a condamna această crimă și cere tuturor să "lupte împotriva acestui flagel pentru ca el să dispară din societatea noastră".

EH Bildu respinge "toate formele de violență exercitate de sistemul patriarhal. Acesta nu este un caz izolat și ne-am săturat de el".

Partidul Popular a condamnat, de asemenea, crima de la Sansomendi și transmite sprijinul său "copiilor, familiei și rudelor sale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel