Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania: Femeia din România care aducea la muncă oameni săraci din țară si nu-i plătea, SCAPĂ de închisoare
WhatsApp
Instanța spaniolă a decis să elibereze abuzatoarele unui grup de români care erau aduși la o stație de ambalare în Spania și pe care nu-i plăteau la finalul "contractului". Aceștia nu semnau însă nici un fel de contract de muncă și nu figurau în evidențele din Spania ca angajați. 

Cele două femei, o româncă și alta, de naționalitate spaniolă, cu vârste între 54 și 31 de ani sunt judecate pentru încălcarea drepturilor lucrătorilor. 

Potrivit Gărzii Civile, una dintre ele este administratorul unei companii din La Romana (Alicante), iar cealaltă este intermediarul care recruta muncitori români. 

Procurorii din Novelda au descoperit că în acea companie existau mai multe persoane de naționalitate străină, fără niciun contract, fără să le fi înregistrat în regimul de securitate socială și fără să primească nici o sumă de bani pentru munca prestată. 

Românca se ocupa de aducerea de muncitori din țară, care erau la limita sărăciei. 

Profitând de această situație, ea le oferea un loc de muncă la o stație de ambalare struguri în schimbul unei presupuse și atractive sume de bani, deși, după terminarea lucrării, muncitorii nu mai primeau nimic. 

Toate acestea, în ciuda faptului că femeia ar fi primit aproximativ 4.000 de euro de la administratorul companiei pentru a plăti acești lucrători, relatează La Vanguardia. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel