Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Două românce, obligate de un conaţional să se prostitueze. Racolate prin metoda "Loverboy" au trăit un calvar
WhatsApp
Săptămâna viitoare, românul Georgian R, acuzat de trafic de persoane şi proxenetism, va ajunge în faţa magistraţilor din Parchetul Las Palmas. Bărbatul este acuzat că a forţat două române să practice prostituția în Gran Canaria, după ce le-a ademenit prin metoda "Loverboy".  
Româncă acuzată de acte obscene într-un loc public în timpul blitz-ului carabinierilor din Roma și amenzi de peste 10.000 de euro

Procurorul María Luisa Ordóñez de Barraicua a stabilit că Georgian, care are deja un cazier pentru amenințări, falsuri, prostituție, violenţă şi sechestrare, s-a întâlnit cu una dintre reclamante în România, în anul 2006. Tânăra avea 12 ani când a devenit iubita bărbatului.

Când a împlinit 18 ani, în 2012, Georgian a adus-o pe tânără în Gran Canaria, unde a forţat-o să se prostitueze, iar el să beneficieze de veniturile obţinute. Inculpatul a convins tânăra să vină în Barcelona, iar apoi la Gran Canaria, pe 12 aprilie 2012 cu motivul că urma să-l viziteze pe tatăl bărbatului.

Odată ajunși pe insulă, Georgian a anunţat fata va practica prostituția la un bar de pe strada Molino de Viento din oraşul  Gran Canaria. Românul a monitorizat-o constant, i-a luat actele şi a ameninţat-o că îi va ataca familia. Mai mult, tânăra era bătută constant.

 

Îşi şantaja soţia cu minorul

 

Istoria s-a repetat şi în cazul unei alte fete de 14 ani, pe care a cunoscut-o în 2010, în România. În anul 2015, inculpatul a contactat-o ​​pe Facebook pe tânără cu scopul de a o cuceri și de a o aduce în Gran Canaria, potrivit procurorului. Cei doi au locuit în România, apoi bărbatul i-a propus să se mute în Gran Canaria, unde vor avea o viață mai bună. Inculpatul a achiziționat biletele de avion și, pe 3 iulie 2015, au ajuns în Gran Canaria. După câteva zile de la sosire, a forțat-o să se  prostitueze. Tânăra era bătută şi ameninţată constant de bărbat, scrie canarias7.es.

În august 2016, inculpatul a fugit în România din cauza unei anchetei desfășurate în Gran Canaria, în care una dintre fete a depus mărturie împotriva lui. Ulterior, în septembrie 2015, s-a căsătorit cu una dintre cele două fete, care a şi rămas însărcinată. Cu toate acestea, bărbatul a continuat să o „forțeze să practice prostituția, chiar dacă era însărcinată. 

Când s-a născut copilul, bărbatul l-a folosit pe minor pentru a o obliga pe soţia sa să se întoarcă în Spania şi a continua să se prostitueze. Femeia a fost de acord de frică că bărbatul i-ar putea face rău copilului. Din acest motiv, ea s-a întors în Gran Canaria şi trimitea toţi banii câştigaţi acuzatului. Procurorul delegat María Luisa Ordóñez de Barraicua a cerut o pedeapsă de 18 ani de închisoare și 10.000 de euro daune morale pentru fiecare dintre victime. Acuzatul se află în închisoare provizorie din 16 aprilie 2019 și va fi judecat în curând de Secția a doua a Curții Provinciale din Las Palma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel