Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania confirmă primele cazuri de ''flurona'', infectarea simultană cu gripă şi coronavirus
WhatsApp
Autoritățile din Spania au anunțat primele infectări cu ”flurona”
Fotografie creată de Martin Lopez, de la Pexels

Regiunea spaniolă Catalonia a identificat mai multe cazuri de ''flurona'', adică infectarea simultană cu gripă şi coronavirusul SARS-CoV-2, primele descoperite în Spania, dar acestea sunt puţine şi nu prezintă o evoluţie mai severă decât infectarea doar cu coronavirus, relatează luni agenţia EFE, scrie Agerpres. 

Deşi nu este o situaţie des întâlnită, într-o perioadă cu circulaţie virală intensă poate surveni coexistenţa a doi patogeni într-un organism, explică un medic spaniol, Gemma Craywinckel, precizând că deocamdată nu s-a observat ca aceste cazuri să fie mai grave decât COVID-19 singur.

Preocupantă este în schimb posibilitatea saturării sistemului sanitar de înmulţirea cazurilor de COVID-19, care se traduce printr-o creştere constantă a internărilor, inclusiv la ATI, şi a deceselor, mai spune Gemma Craywinckel.

Spania trece în prezent prin al şaselea val de COVID-19, mai virulent decât cele precedente şi alimentat de noua variantă Omicron a coronavirusului, înregistrând pe o perioadă de 14 zile (actualizată ultima dată joi) o rată de incidenţă de 1.775 de infectări la o sută de mii de locuitori. Capacitatea la ATI este ocupată în proporţie de 19% pe ansamblul Spaniei şi de peste 37% în regiunea Catalonia.

Ce este Flurona și care sunt simptomele. Primul caz, identificat în Israel

 

Ce este Flurona, infecția cu Covid și gripa împreună și care sunt simptomele.

A fost identificat în Israel, dar aceasta nu este o afecțiune rară; nu este o varianta si nici o boala nouă ci sunt două infecții care coexistă. Cazul inedit a fost depistat după ce o tânără care este însărcinată și nevaccinată, a fost examinată la Spitalul Beilinson din Petach Tikva unde a prezentat simptome ușoare. Potrivit rapoartelor locale, medicii au găsit urme atât de Covid-19, cât și de agenți patogeni gripali în organismul pacientei. Pentru a diminua riscul este bine să se procedeze cu dublu vaccin: gripa și Covid.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel