Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. S-a făcut dreptate pentru un român ucis într-un parc
WhatsApp
Condamnatul este spaniol și avea 18 arestări anterioare. Victima era un bărbat nevoiaș de 45 de ani, de naționalitate română, fără familie cunoscută în Spania.

Tribunalul Provincial din Madrid l-a condamnat pe Eduardo AV la 10 ani de închisoare pentru că a ucis un om al străzii cu o lovitură în cap în iunie 2020 într-un parc situat în districtul madrilen Salamanca.

Sentința, la care a avut acces Efe, consideră că, deși intenția inculpatului "nu a fost de a provoca moartea" victimei, acesta era conștient că intensitatea și locul impactului "foarte probabil i-a pus în pericol viața” , astfel că "nu i-a păsat că ar putea muri".

Potrivit unor surse din cadrul poliției la momentul comiterii faptei, victima, IG, era un bărbat nevoiaș de 45 de ani, de naționalitate română, fără familie cunoscută în Spania. Inculpatul este spaniol și avea 18 arestări anterioare.

Sentința consideră dovedit faptul că, în noaptea de 14 iunie 2020, victima se afla "adormită și în stare de ebrietate" pe o bancă dintr-un parc situat pe strada General Díaz Porlier.

Profitând de faptul că bărbatul "nu avea capacitatea de a se apăra", Eduardo AV i-a aplicat o "lovitură puternică în cap", care i-a provocat un traumatism cranian ce i-a cauzat moartea în aceeași noapte.

 

Înfruntare la intersecție

 

Cu câteva ore înainte de evenimente, se precizează în sentință, inculpatul și victima au avut o confruntare în intersecția de la Avenida de América , ceea ce a provocat o "confruntare verbală acră" între cei doi. Ulterior, "și din motive nedeterminate", victima și-a pierdut echilibrul și a căzut la pământ, ceea ce a făcut ca el să trebuiască să fie tratat de o unitate Samur.

În concluziile sale finale, Parchetul a cerut astăzi ca inculpatul să fie condamnat la 18 ani de închisoare pentru infracțiunea de omor.

Pe de altă parte, avocatul apărării a cerut achitarea lui Eduardo AV, susținând că "intoxicația cu alcool" ar fi putut cauza moartea victimei sau, în caz contrar, ca acesta să fie condamnat la un an de închisoare pentru omor din imprudență. Rezoluția a fost atacată la Camera Civilă și Penală a Curții Superioare de Justiție din Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel