Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șoșoacă și Lazarus, alungați din grupul suveraniștilor din Parlamentul European 
WhatsApp
Diana Șoșoacă și Luis Lazarus nu au fost primiți în grupul suveraniștilor din Parlamentul European. 

Partidul german AfD încearcă să coaguleze în Parlamentul European un grup politic al "suveraniștilor". La acest grup au încercat să se afilieze și reprezentanții SOS România, Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, relatează Antena 3.  Aceștia au fost însă respinși, partidul AfD încercând să-și spele imaginea de partid extremist. 

Încercarea AfD (Partidul Alternativa pentru Germania) vine ca urmare a "dezlipirii" de ID, un alt grup de extremă dreapta format în Parlamentul European, dar dominat de francezii de la Rassemblement National. 

Partidele alese în Parlamentul European de țările membre încearcă să facă alianțe pentru a avea un cuvânt greu de spus atunci când se votează ori se propun teme care ar putea impacta întreaga Uniune Europeană. Ani de-a rândul, propunerile de legi europene transmise de partidele extremiste din Parlamentul European au fost respinse din start, membrii comisiilor având o înțelegere tacită de a nu lua în discuție propunerile care vin din partea acestor partide. Membrii Parlamentului European care au aderat la această înțelegere tacită de respingere a extremiștilor numesc mișcarea lor drept un "culoar sanitar". 

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus ar fi venit cu doar două voturi, astfel că pentru AfD era ceva insuficient și riscau să-și păteze și mai mult imaginea, având în vedere discursurile pro Rusia ale Dianei Șoșoacă, dar și prezența ei constantă la Ambasada Rusiei.

Astfel, cei doi cel mai probabil vor rămâne neafiliați în Parlamentul European. 

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, în Parlamentul European

 

Într-un mod paradoxal, Diana Șoșoacă va primi salariu din partea Uniunii Europene pentru următorii patru ani, cu toate că a spus în repetate rânduri că România ar trebui să părăsească Uniunea Europeană. Partidul său, SOS România, a reușit obținerea la limită a numărului de voturi pentru accederea în Parlamentul European. La alegerile europarlamentare SOS România a obținut 5.03% din numărul de voturi. Fără voturile din Diaspora, Diana Șoșoacă ar fi rămas "șomeră" după expirarea mandatului de senator. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel