Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sos vânătoresc cu o aromă intensă și bogată. Așa ceva nu ai mai mâncat!
WhatsApp
După cum indică și numele, sosul vânătoresc este un sos pentru carne de vânat care se caracterizează prin aromă intensă, dar delicată. Se face pe bază de vin și ciuperci. Urmărește această rețetă din bucătăria franceză pas cu pas și oferă preparatelor tale o notă gastronomică delicioasă și diferită.
Sos vânătoresc cu o aromă intensă și bogată. Așa ceva nu ai mai mâncat!

Ingrediente pentru prepararea sosului vânătoresc

 

- 60 de grame de unt

- 3 linguri de ulei de măsline

- 100 de grame de ciuperci

- 1 ceapă

- ½ pahar de vin alb sec

- 3 linguri de piure de roșii

- 1 praf tarhon.

Sos cremos DELUXE, pentru cartofi. Secretul ca să îți iasă cel mai bun și mult mai gustos decât cel din fast-food. Nu-l rata!

 

Sos vânătoresc - Mod de preparare

 

Pentru a face celebrul sos vânătoresc, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pregătiți ingredientele. Ceapa trebuie tăiată fin și ciupercile în felii.

Încinge o tigaie cu jumătate din unt și ulei. Se ridică focul la maximum și se călesc ciupercile. Gătiți până când capătă ceva culoare.

În continuare, adăugați ceapa și lăsați câteva secunde pe foc în timp ce amestecați cu ciupercile. Se adaugă apoi vinul și se lasă să se reducă la jumătate. Coborâți puțin flacăra când adăugați vinul.

La final, adăugați sosul în tigaie împreună cu piureul de roșii. Se amestecă totul bine, se micșorează focul la foc blând și se lasă sosul să fiarbă 10-12 minute.

Se ia cratița de pe foc și se adaugă untul rămas, topit în prealabil, împreună cu tarhonul. Se amestecă totul și sosul vânătoresc va fi gata.

Sosul vânătoresc este un sos clasic care se potrivește perfect cu carnea de pasăre, dar și cu alte tipuri de cărnuri. Vă recomandăm să-l folosiți cu piept de rață copt, un iepure fript sau o friptură de mușchi.

Poftă bună!

Sos de usturoi cremos și rafinat. Ingredientul secret care îi conferă o notă delicioasă

 

Vezi și 

 

Sos Mornay - mare bunătate! Trebuie să încerci acest deliciu fantastic!

 

Sosul Mornay este ca un sos bechamel, dar la care se adaugă brânză rasă și gălbenuș de ou, ingrediente care îi sporesc mult aroma. În funcție de țara în care se prepară, poți alege între o brânză sau alta, cele mai folosite fiind brânza  Parmezan, Emmental și cheddar alb. Acest sos se servește de obicei cu diferite preparate din legume, pește și crustacee, dar mai ales este folosit pentru a face gratinate.

Sos Mornay - Ingrediente

- 250 mililitri de lapte

- 25 de grame de unt

- 25 de grame de amidon de porumb

- 1 praf de piper negru

- 1 praf de nucșoară

- 1 praf de sare

- 1 gălbenuș ou

- 50 de grame de parmezan ras sau brânză cheddar sau ambele.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel