- 60 de grame de unt
- 3 linguri de ulei de măsline
- 100 de grame de ciuperci
- 1 ceapă
- ½ pahar de vin alb sec
- 3 linguri de piure de roșii
- 1 praf tarhon.
Pentru a face celebrul sos vânătoresc, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pregătiți ingredientele. Ceapa trebuie tăiată fin și ciupercile în felii.
Încinge o tigaie cu jumătate din unt și ulei. Se ridică focul la maximum și se călesc ciupercile. Gătiți până când capătă ceva culoare.
În continuare, adăugați ceapa și lăsați câteva secunde pe foc în timp ce amestecați cu ciupercile. Se adaugă apoi vinul și se lasă să se reducă la jumătate. Coborâți puțin flacăra când adăugați vinul.
La final, adăugați sosul în tigaie împreună cu piureul de roșii. Se amestecă totul bine, se micșorează focul la foc blând și se lasă sosul să fiarbă 10-12 minute.
Se ia cratița de pe foc și se adaugă untul rămas, topit în prealabil, împreună cu tarhonul. Se amestecă totul și sosul vânătoresc va fi gata.
Sosul vânătoresc este un sos clasic care se potrivește perfect cu carnea de pasăre, dar și cu alte tipuri de cărnuri. Vă recomandăm să-l folosiți cu piept de rață copt, un iepure fript sau o friptură de mușchi.
Poftă bună!
Sos de usturoi cremos și rafinat. Ingredientul secret care îi conferă o notă delicioasă
Vezi și
Sosul Mornay este ca un sos bechamel, dar la care se adaugă brânză rasă și gălbenuș de ou, ingrediente care îi sporesc mult aroma. În funcție de țara în care se prepară, poți alege între o brânză sau alta, cele mai folosite fiind brânza Parmezan, Emmental și cheddar alb. Acest sos se servește de obicei cu diferite preparate din legume, pește și crustacee, dar mai ales este folosit pentru a face gratinate.
Sos Mornay - Ingrediente
- 250 mililitri de lapte
- 25 de grame de unt
- 25 de grame de amidon de porumb
- 1 praf de piper negru
- 1 praf de nucșoară
- 1 praf de sare
- 1 gălbenuș ou
- 50 de grame de parmezan ras sau brânză cheddar sau ambele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News