Franţa are ''130 de cazuri confirmate, 12 vindecate, doi decedaţi, 116 spitalizări din motive de izolare şi nouă sunt în stare clinică gravă'', a declarat responsabilul francez pentru sistemul de sănătate, Jerome Salomon.
Din cele 130 de cazuri confirmate, 72 fac parte ''dintr-un lanţ de transmitere sau dintr-un cluster (un focar de cazuri grupate), 35 au revenit din zone din străinătate unde circulă virusul'', a detaliat el.
Două focare majore de cazuri grupate sunt în departamentul Oise, nu departe de Paris, şi în localitatea La Balme-de-Sillingy, situată în apropierea graniţei cu Elveţia. În aceste zone s-au luat începând de sâmbătă măsuri stricte de prevenire a răspândirii virusului, fiind interzise adunările publice, iar locuitorilor li s-a recomandat să-şi limiteze deplasările.
''Facem tot posibilul să frânăm evoluţia, să încetinim propagarea virusului, să protejăm zonele care nu sunt afectate ori sunt puţin afectate, să reducem contactele între populaţia acestor zone'', a mai explicat oficialul francez.
Franţa, împreună cu Germania, care a raportat şi ea duminică 129 de cazuri confirmate, este astfel a doua ţară europeană cea mai afectată de coronavirusul COVID-19, după Italia, care a înregistrat aproape 1.700 de cazuri şi 34 de decese.
În pofida eforturilor autorităţilor de a opri propagarea virusului, acesta continuă să se răspândească în Europa, cu noi state anunţând primele cazuri, iar altele o creştere a numărului lor. Republica Cehă este ultima ţară din UE unde duminică au fost anunţate primele cazuri de infectare, testele dând rezultat pozitiv la trei persoane care au revenit din Italia.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News