Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sorin Oprescu cere azil politic în Grecia, unde a fost prins după ce a fugit în urma condamnării la închisoare: Urmează procesul
WhatsApp
Fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost prins, marți, în Atena. Fostul edil al capitalei cere azil politic în Grecia, după ce a fugit din România în urma condamnării la peste 10 ani de închisoare cu executare.

După ce a primit o sentință de 10 ani și opt luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu, politicianul a plecat din România, fiind depistat în Grecia de echipele Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams).

În următoarele ore, Oprescu va fi prezentat în fața unui judecător din Grecia. Potrivit surselor citate de Antena 3, Oprescu solicită azil politic în Grecia și reclamă condițiile proaste de detențiile din pușcăriile din România. La fel ca în cazul Elenei Udrea, va urma un proces de extrădare.

Curtea de Apel din Atena va decide în curând dacă Sorin Oprescu va fi arestat. Ședința va începe în jurul prânzului.

Sorin Oprescu a fost condamnat, în urmă cu câteva zile, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție. Curtea de Apel a decis și confiscarea a peste 100.000 lei și 9.000 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute în București și Ciolpani.

Sorin Oprescu cere azil politic în Grecia, unde a fost prins după ce a fugit în urma condamnării la închisoare

 

Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

„La data de 17 mai a.c., în urma activităților investigative și de cooperare polițienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Operațiuni Speciale, Direcția de Investigații Criminale, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, în colaborare cu Centrul SELEC și polițiștii greci, coordonați de șeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona orașului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internațional“, informează IGPR.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce, la data de 13 mai 2022, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea, de 10 ani și 8 luni închisoare cu executare, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu și spălarea banilor.

„Cel în cauză a fost condus la sediul autorității judiciare competente, în vederea confirmării și punerii în executare a mandatului”, anunță Poliția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel