Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sondaj INSCOP: Cifre SURPRIZĂ pentru PSD și PNL, după starea de urgență
WhatsApp
Un sondajul INSCOP, realizat la comanda Pro România, arată că pe locurile 3 şi 4, la mică distanţă, se află Alianţa USR-PLUS şi partidul lui Victor Ponta, Pro România. 

PNL este într-o perioadă de scădere în sondaje - de la un maximum de peste 47% în luna ianuarie (sondaj IMAS) - însă se menţine pe primul loc cu 38,5% din intenţiile de vot, în ciuda măsurilor impopulare luate în tipul epidemiei de Covid-19.

Sondajul INSCOP, citat de Mediafax, arată că PSD s-a cantonat la 25 de procente, după ce a înregistrat scăderea dramatică la 22,5%, la alegerile europarlamentare din 2019.

USR este al treilea partid ca popularitate în preferinţele alegătorilor, creditat cu 10,2% din opţiunile celor care şi-au exprimat o intenţie de vot. Pentru USR este o scădere faţă de alegerile de anul trecut, când a obţinut 22,3%.

Partidul lui Victor Ponta, Pro România, creşte la 9,4%, faţă de 6,55% cât a obţinut la alegerile europarlamentare din 2019. UDMR se află la 6% din intenţiile de vot.

Şi ALDE cu 3,6%, şi PMP cu 3,5%, se află sub pragul electoral.

Sondajul mai arată că o majoritate covârşitoare, de aproape 80%, consideră că economia a fost afectată „în mare” şi „în foarte mare măsură” de epidemia de coronavius.

La o întrebare solicitată de Pro România, legată de impozitarea progresivă a veniturilor (cine câştigă venituri mai mari plăteşte impozite mai mari), respectiv renunţarea la cota unică, românii au fost favorabili într-o proporţie de 66%.

Totodată, aproape 60% dintre cei chestionaţi văd ca „bună” şi „foarte bună” creşterea impozitării pe proprietăţi şi pe câştigurile de capital, cum ar fi câştigurile rezultate din vânzarea de acţiuni la o societate comercială, dar şi reducerea impozitării muncii.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Pro România. Datele au fost culese în perioada 15 - 20 mai 2020. Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului, cu date culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), la un volum al eşantionuluimultistadial stratificat de 1132 de persoane.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel