Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șoferul unui autocar plin de români, prins de polițiști beat la volan
WhatsApp
Un șofer de autocar care transporta 50 de pasageri a fost prins luni dimineața pe DN 3, în județul Constanța, băut la volan.

Şoferul unui autocar în care erau în jur de 50 de pasageri a fost depistat în trafic de poliţişti, luni, la ieşirea din municipiul Constanţa, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Conducătorul auto, în vârstă de 51 de ani, avea o alcoolemie de 1,01 miligram/litru alcool pur în aerul expirat.

"Astăzi, în jurul orei 7.30, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanţa au identificat un bărbat, de 51 de ani, care a condus un autocar de transport persoane (cursă specială) pe DN 3, către ieşirea din municipiul Constanţa, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. La momentul opririi, bărbatul transporta aproximativ 50 de persoane", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Potrivit sursei citate, în acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Șofer român, prins de polițiști "zburând" cu 243 km/oră: În mașină avea doi copii fără centură

 

Duminică, polițiștii au prins un alt șofer inconștient. Bărbatul de 35 de ani a fost surprins rulând cu 243 km/oră, pe Autrostrada A1. Bărbatul a fost oprit după ce a continuat să gonească alți câțiva kilometri. În mașină se aflau doi copii fără centură sau scaune speciale.

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au depistat, duminică după amiază, un şofer care circula pe autostrada A1, pe tronsonul cuprins între Râmnicu Vâlcea şi Deva, cu viteza de 243 de kilometri pe oră. Cu el în maşină se aflau doi copii care nu erau aşezaţi în dispozitive speciale de protecţie, aşa cum prevede legea.

Sibianul, în vârstă de 35 de ani, din localitatea Dobarca, județul Sibiu, conducea un autoturism pe autostrada A1, iar la km. 270, în zona localității Săliște, pe sensul Deva - Sibiu, a fost înregistrat cu aparatul Trucam circulând cu viteza de 243 km/h, în zonă cu restricție la 130 km/h.

Totodată, șoferul nu a respectat indicația și semnalul polițistului rutier de OPRIRE în trafic, reușindu-se oprirea acestuia după o distanță de aproximativ 16 km, informează Poliția Sibiu.

Bărbatul nu purta centura de siguranță și transporta 2 minori fără scaun de copil sau înălțător.

Șoferului i s-a suspendat permisul pentru 150 de zile și a fost amendat cu 3.480 lei.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru neportul centurii de siguranță și transportarea minorilor fără dispozitive de siguranță.

Testările șoferului privind conducerea sub influența alcoolului sub substanțelor psihoactive au indicat rezultate negative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel