Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Şoferii moldoveni care conduc sub influenţa alcoolului îşi pot recupera permis doar după o vizită la morgă
WhatsApp
Şoferii din Republica Moldova, prinşi că au condus sub influenţa băuturilor alcoolice, işi pot recupera permisul doar după o vizită la morgă. Ei sunt obligaţi să treacă printr-un program special de reabilitare, pentru a vedea unde s-ar putea ajunge dacă se încalcă regulile la volan.
soferi bauti la volan recupereaza permisul la morga

De la lansarea proiectului, peste 300 de şoferi au trecut prin această experienţă la Centru de medicină Legală din Chișinău. Opt şoferi din Ungheni, prinşi băuţi la volan, au venit la Chişinău pentru lecţia de prețuire a vieții. 

Intră în sala cu cadavre de la Centrul de Medicină Legal și, echipați corespunzător, sunt puși la lucru - spală mesele de disecţie şi sala în care se fac acestea, transmite tvr.ro. Timp de 5 ore, șoferii stau lângă un infirmier de la Centrul de Medicină Legală și asista la autopsii sau la cosmetizarea cadavrelor.

Pentru a face faţă acestei lecţii, consilierii de probaţiune le vor acorda asistenţă psihologică. Participarea la programul de reeducare este una dintre condiţiile pentru redobândirea permisului de conducere. Şoferii fac şi muncă în folosul comunităţii şi vor merge în spitale să vadă victime ale accidentelor rutiere. Programul durează până la 3 luni şi costă 4.000 de lei, bani care provin din amenda plătită de şoferii indisciplinaţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel