Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român din Anglia, tatăl a nouă copii, depășiri de infarct într-un tunel din Elveția: „Mă urmărea o mașină“
WhatsApp
Un șofer român, tatăl a nouă copii, rezident în Anglia, spune că a vrut să-și piardă urmele după ce o mașină cu numere de înmatriculare germane l-ar fi urmărit și de aceea a depășit mai multe mașini într-un tunel rutier din Elveția, punând zeci de oameni în perico.

Nouă manevre de depășire au fost efectuate de românul în vârstă de 27 de ani, în timp ce conducea spre sud prin tunelul Gotthard, într-o seară de vară, în urmă cu patru ani. Astfel, de nouă ori a intrat pe banda din sens opus, trecând peste linia dublă de siguranță și nerespectând interdicția de depășire.

Prin "multiplele sale depășiri imprudente", bărbatul, care locuiește în Anglia împreună cu familia sa cu nouă copii, a încălcat așa-numitul articol privind depășirea vitezei. Pedeapsa pentru acest român a fost pe măsură: Tribunalul Regional Ursern l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare condiționată, cu o perioadă de probă de doi ani. Pe lângă cheltuielile de procedură de 4320 CHF, instanța l-a obligat să plătească o amendă de 6000 CHF.

Șofer român din Anglia, tatăl a nouă copii, depășiri de infarct într-un tunel din Elveția

 


O pedeapsă prea mare, s-a gândit bărbatul - și a depus recurs împotriva verdictului. Prin intermediul avocatului său din oficiu, acesta a contestat cuantumul amenzii, precum și durata detenției. Instanța de fond nu a ținut seama în mod suficient de motivele manevrelor sale de depășire, care au fost înregistrate pe camerele de supraveghere și, prin urmare, sunt de necontestat.

La interogatoriul poliției, a doua zi după cursa riscantă, românul a declarat că a fost urmărit de o mașină cu numere de înmatriculare germane. Mașina germană, în care se presupune că se aflau trei persoane, ar fi vrut să îl depășească la un moment dat înainte de tunelul Gotthard, când el însuși era încă în depășire. Prin urmare, nu a putut să treacă imediat pe banda din dreapta, iar mașina germană nu a putut să-l depășească imediat. Acest lucru a dus apoi la o dispută în trafic între ocupanții mașinii, a declarat bărbatul în decizia Înaltei Curți.

Mai întâi, cealaltă mașină l-a încetinit, apoi l-a urmărit. Acuzatul a trebuit să se confrunte cu frica - mai ales pentru că era singur și era pe jumătate paralizat în jumătatea stângă a corpului. "Din cauza plăcii de titan din coloana sa vertebrală, ar fi fost periculos dacă cineva l-ar fi lovit", se arată în verdictul citat de luzernerzeitung.ch. Pentru că a vrut să scape de urmăritori, a depășit celelalte mașini din tunel.

Românul cu 9 copii, salariu de 900 de lire în Anglia

 

În principiu, Înalta Curte nu se îndoiește că incidentul descris de român a avut loc. Declarațiile sale au fost "coerente și destul de credibile". Dar, în același timp, judecătorii de la Înalta Curte consideră că incidentul ca motiv al manevrelor de depășire pare "mai degrabă inventat". Prin urmare, aceștia nu văd niciun motiv pentru o pedeapsă cu închisoarea mai scurtă. Aceștia consideră că pedeapsa de 24 de luni de închisoare condiționată este adecvată.

Pe de altă parte, judecătorii instanței superioare nu consideră că amenda de 6.000 de franci aplicată de Tribunalul Regional din Urschen este în regulă. Instanța și-a bazat calculul pe o neînțelegere. Inculpatul declarase în timpul interogatoriului că câștiga 900 de lire sterline pe lună. Instanța Urschner - în ideea că un salariu lunar atât de mic nu putea susține o familie atât de numeroasă, chiar dacă se adăuga și salariul soției - a decis că acesta trebuie să fie salariul săptămânal al bărbatului și a stabilit amenda în consecință.

Instanța districtuală a făcut acest lucru "fără a desfășura ea însăși audieri corespunzătoare de probe", au criticat judecătorii seniori. "Având în vedere lipsa de studii superioare a inculpatului și munca sa cu salariu mic ca șofer de livrare de alimente, venitul presupus de instanța inferioară este nerealist". Prin urmare, Înalta Curte a redus amenda la 1800 de franci. Dacă bărbatul nu plătește această sumă, va trebui să petreacă în schimb două luni în închisoare. Judecătorii instanței superioare scad aceste două luni din pedeapsa cu închisoarea, condamnându-l astfel pe român la 22 de luni de închisoare condiționată.

Ca urmare a succesului său parțial în fața instanței superioare, bărbatul va fi scutit de un sfert din costurile de procedură din cadrul procesului de apel, care vor fi suportate de cantonul Uri. El mai trebuie să plătească 1820 de franci - în plus față de cei 4320 de franci din procedura în fața primei instanțe. Deoarece trezoreria cantonală va acoperi, de asemenea, costurile avocatului apărării oficiale a bărbatului până când situația veniturilor acestuia va permite o rambursare, a fost util pentru acesta să meargă la instanța superioară, cel puțin din punct de vedere financiar. Hotărârea este acum obligatorie din punct de vedere juridic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel