Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român, arestat în Franța, după ce a fost prins că ascundea un migrant în mașină
WhatsApp
Un șofer român de dubă a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare în Franța pentru că a ascuns un migrant în mașină. 

Șoferul de naționalitate română a fost arestat duminică, 24 februarie 2024, de polițiștii de frontieră pe feribotul Transmanche, în localitatea franceză Dieppe. Acesta a ascuns un migrant în vehiculul său și încerca să-l traverseze Canalul Mânecii spre Marea Britanie. 

Potrivit unei surse apropiate cazului, în vehicul se afla ascuns un albanez fără documente legale. Românul a fost judecat și condamnat la închisoare extrem de repede. 

Românul, în vârstă de 37 de ani, a fost judecat în înfățișare imediată, luni. El a fost condamnat la 15 luni de închisoare cu executare și a primit interdicție permanentă de ședere pe teritoriul francez.

Feribotul face curse zilnic din localitatea franceză Dieppe și localitatea britanică NewHaven. La Calais controalele sunt mult mai stricte, iar românul s-a gândit că probabil la Dieppe nu va fi controlat și îl va putea duce în Anglia pe albanezul care l-a plătit pentru acest serviciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel