Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ŞOC. Un ROMÂN stabilit în Londra arată cum poate fi FRAUDAT votul prin corespondenţă - VIDEO
WhatsApp
Un român stabilit în Londra a postat pe pagina sa de Facebook imagini care demonstrează că autocolantul cu mențiunea „Votat” utilizat pentru votul prin corespondență se poate dezlipi și lipi din nou, pentru un alt candidat, astfel votul putând fi fraudat.

Românul din Târgu Neamț, stabilit în Londra, a postat pe pagina sa de Facebook imagini care arată că autocolantul cu mențiunea „Votat”, folosit pentru votul prin corespondență se poate dezlipi și lipi din nou, fără dificultate, deși instrucțiunile transmise votanților arată că acesta nu poate fi reutilizat.

„Ca la șah! Autocolantulnu se dezlipeste - Mult tare. Cum o dai, cum nu ! Tot cine vrea câștigă! Huuoo”, scrie bărbatul pe Facebook.

Pentru a exemplifica faptul că autocolantul poate fi reutilizat, bărbatul îl lipește pe numele unui candidat, apoi îl dezlipește și îl lipește pe numele altui candidat, fără ca buletinul de vot sau autocolantul să fie afectate.

Românii din străintate pot vota și prin corespondență, dacă s-au înregistrat pe www.votstrainatate.ro cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă. În diaspora, cei mai mulți au optat pentru votul prin corespondență, respectiv 41.003, iar 38.944 au ales votul la secții.

Președintele AEP Constantin Buică a declarat că votul prin corespondență a fost un eșec, fiindcă cele 41 de mii de cereri nu sunt suficiente. Acesta a afirmat că Autoritatea a încercat să informeze cetățenii, însă perioada a fost limitată.

„Nu sunt mulţumit de votul prin corespondenţă. Am spus de foarte multe ori, votul prin corespondenţă credeam că are un succes, a fost un eşec indiferent indiferent de cât de mult am informat noi cetăţenii, indiferent de câte deplasări am făcut acolo în străinătate în a informa cetăţenii, 41 de mii de cereri nu sunt mulţumitoare. La acest moment deja 17.000 de voturi s-au întors, suntem într-un proces continuu, dar nu este satisfăcător. Cred că dacă s-ar fi introdus şi s-ar introduce şi pentru ţară şi în străinătate, cetăţenii ar fi mai implicaţi să voteze prin corespondenţă”, a declarat Constantin Buică.

Primul tur al alegerilor în străinătate, are loc între 8-10 noimebrie și 22-24, cel de-al doilea, iar în țară, primul scrutin are loc pe 10 noimebrie, iar cel de-al doilea, 24.

 

sursa: Daniel Ursache / Facebook

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel