Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Situație revoltătoare la procesul lui Vlad Pascu: Judecătoarea a intrat în sală mestecând gumă și a întrebat dacă este prezent Sebastian, tânărul ucis în accident
WhatsApp
Momente revoltătoare și tulburătoare, astăzi, la Judecătoria Mangalia în primul termen al procesului lui Vlad Pascu, tânărul implicat în tragicul accident de la 2 Mai. Judecătorea de caz a întrebat dacă este prezent în Sală Sebastian Olariu, tânărul care a murit pe loc în accidentul de la 2 Mai, produs de inculpat.
foto: Cotidianul.ro

La acest prim termen în instanță, părinții victimelor au fost martorii unei scene care i-a revoltat profund pe cei prezenți. Judecătoarea a adresat o întrebare - pe cât de penibilă, pe atât de dureroasă - și anume dacă Olariu Andrei Sebastian, tânărul mort la fața locului în accidentul tragic provocat la 2 Mai de Vlad Pascu, este în sala de judecată. În acel moment, bărbatul a fost copleșit de emoție și a izbucnit în lacrimi pe treptele judecătoriei, subliniind durerea și suferința adâncă a părinților care își plâng copiii pierduți în acest tragic eveniment.

 

Vezi și: Părinții victimelor lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis cu mașina doi tineri, cer ca acesta să fie acuzat de omor

 

Însă drama nu s-a oprit aici. Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat din nou, de data aceasta pentru că tânărul a rămas fără avocați. Această amânare repetată a procesului a adus o nouă lovitură dureroasă pentru familiile victimelor și a ridicat semne de întrebare în rândul acestora cu privire la eficiența și integritatea sistemului judiciar.

Tatăl Robertei Dragomir: "E o sfidare la tot ce se întâmplă, la tot ce înseamnă justiție"

 

Tatăl uneia dintre victime, Cătălin Dragomir, a exprimat public indignarea și frustrarea față de amânarea procesului și a considerat această situație drept o sfidare a conceptului de justiție. "Eu consider această veste o sfidare la tot ce se întâmplă, la tot ce înseamnă justiție", a declarat el.

Părinţii tinerilor morţi la 2 Mai în accidentul produs de Vlad Pascu au fost nemulţumiţi de faptul că procesul care trebuia să înceapă la ora 9.00, a fost amânat pentru ora 12.30, dar şi de atitudinea avută de judecătoare. 

Ei susţin că aceasta mesteca gumă atunci când a intrat în sală. ”Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine”, a afirmat tatăl Robertei, tânăra decedată în accidentul produs de Vlad Pascu. Părinţii mai consideră că ce s-a întâmplat joi la primul termen din procesul de la Judecătoria Mangalia este ”o bătaie de joc”.

Tatăl tânărului mort în accidentul rutier a declarat jurnaliştilor că speră ca procesul să se mute la Judecătoria Constanţa.

Tatăl lui Sebastian Olariu: „Este o mare bătaie de joc!“  

 

Sper să se mute procesul la Judecătoria Constanţa. Aici este o mare bătaie de joc. Sala de judecată mi se pare o magazie. Avocaţii trebuie să stea în picioare. Mi se pare o mare bătaie de joc.

Judecătoarea a intrat în sală şi mesteca gumă. Aş fi vrut să îl văd pe Vlad Pascu să îl privesc în ochi şi să îi arăt că....(...) Am plecat de la 4.30 de acasă. Se putea evita pentru că se ştia. Este o mare bătaie de joc. O să fie de la 12.30. Nu ştiu dacă Vlad Pascu mai avea loc în sală, la cât de mică este sala”, a afirmat bărbatul.

Nemulţumit a fost şi tatăl tinerei moarte în accidentul de la 2 Mai.

Asta e sfidare. Pe cine plătim noi din banii noştri? Vine şi molfăie la guma de mestecat, asta e, la 12.30. Eu m-am trezit la 3.30 să fie aici. Aşa ne prezentăm la serviciu, mestecând gumă. Eu în domeniul meu unde lucrez nu îmi permit cu turiştii pe care îi transport să mănânc în faţa lor gumă de mestecat. Nici măcar un sandviş. (...) Cred că se ştia de ieri şi ne pune pe noi nişte proşti să venim de la sute de kilometri pentru domnul Vlad Pascu. Eu vreau să îi dea drumul, eu îl duc acasă la mămica şi la tăticul lui. E strigător la cer. Şi vine doamna judecătoare, nici nu i-am reţinut numele, şi mestecă gumă. Asta e, la 12.30, ne vedem mai  târziu. E strigător la cer. Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine. Are cineva să îmi dea amendă, să vină acum, şi aşa plătesc taxele la stat, să îmi dea şi amendă”, a declarat jurnaliştilor tatăl tinerei decedate în tragedia de la 2 Mai.

Pe de altă parte, Vlad Pascu rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, după ce cererea sa de transfer în arest la domiciliu a fost respinsă de magistrații Tribunalului Constanța.

Cine este judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu

 

 

Magistratul de  la Judecătoria Mangalia desemnat să tranșeze dosarul în care Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă este Ancuța Ioana Popoviciu. Potrivit CV-ului său public pe portalul Ministerului Public, ea a obținut diploma de licență în Științe Juridice la Facultatea de Drept din Oradea în anul 2006, iar mai apoi a urmat un program de masterat în Drept Privat, devenind judecător în anul 2011. De asemenea, în urma unui control al Inspecției Judiciare desfășurat anul trecut, s-au identificat abateri disciplinare comise de aceasta, constând în "lipsa de diligență în vederea realizării unui management riguros al cauzelor", într-o manieră care ar fi trebuit să asigure soluționarea acestora cu promptitudine și într-un interval rezonabil de timp. De asemenea, s-a constatat că judecătoarea Popoviciu nu a respectat obligația de a întocmi minutele și că a încălcat normele de drept procesual cu neglijență, cu efecte grave asupra înfăptuirii actului de justiție și afectarea imaginii justiției ca serviciu public. În luna mai a anului precedent, în urma analizării raportului emis de Inspecția Judiciară, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să o sancționeze pe judecătoarea Popoviciu cu un avertisment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel